Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract de munca

Buna ziua!
In cazul in care se urmareste,dupa o suspendare temporara a contractului de munca, intreruperea totala a acestuia pe motiv ca persoana respectiva are statutul de apt conditionat as vrea sa stiu, in primul rand, ce drepturi am si ce pasi ar trebui sa urmez pentru a solutiona aceasta problema.De mentinat ca respectiva firma obliga angajatii sa-si dea demisia.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Nichitean , utilizator 16:26, 20 Decembrie 2019
Incetarea c.i.m. poate avea loc atât din inițiativa salariatului, cat si a angajatorului.
Cine doreste sa puna capat raportului de muncă, dvs sau angajatorul?

Dvs ati fost declarat "apt condiționat" pentru postul pe care -l ocupați acum?
Deocamdata este o suspendare temporara a contracului de munca dar ma tem ca va urma si cealalta parte cu suspendarea definitiva a acestuia pe baza faptului ca sunt declarat *apt conditionat* desi pe parcursul acestor 12 ani petrecuti in firma acest lucru nu s-a intamplat desi handicapul de care sufar este de mic copil. Cred mai degraba ca nu-mi pot oferi un post care sa indeplineasca conditiile in care sa-mi desfasor activitatea si atunci e mai usor poate sa se inceteze raportul de munca intre mine si angajator.
E doar o presupunere si as vrea sa stiu ce drepturi am in cazul in care as fi *fortat* sa-mi dau demisia.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie alia2 alia2 Buna seara, Sunt angajata (cu contract perioada nedeterminata) la o companie careia reglementatorul a impus procedura de redresare financiara prin numirea ... (vezi toată discuția)
Demisie freedom1234 freedom1234 Ma poate ajuta cineva cu un sfat?lucrez ca sofer la o firma de 5luni...la angajare mi sa facut contrac de munca,pe 3luni,apoi deja imi expirase contractu..si ... (vezi toată discuția)
Concediere fortata-urgent!!! monicaelena83 monicaelena83 Bunaziua.Dupa 6 ani intr-o companie am fost anuntata ca se renunta la serviciile mele si s-a solicitat sa imi dau acordul pentru desfacerea contractului de ... (vezi toată discuția)