avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducta gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducta gaze

Vecinul de la etajul 3 a de demarat procedura de instalare gaze.Solutia tehnica conform proiectului presupune instalarea contoarului si a tevii de gaz pe peretele exterior al apartamentului meu (parter) inainte de a intra in scara blocului. Sunt constient ca fatada blocului e proprietate comuna si nu e necesara aprobarea mea expresa dar la randul meu nu pot face nimic? Exista vreun precedent sau vreun temei legal sa ii determin sa schimbe traseul in virtutea imediatei vecinatati si a potentialului de risc reprezentat la adresa familiei mele si a proprietatii? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: AndreiIonut99 , utilizator 08:48, 24 Decembrie 2019
Am verificat online, accidentele datorate scurgerilor de gaze au loc de obicei în spatii închise. Și nu știu de ce credeți ca lucrările pe gaze se fac în majoritatea cazurilor de mântuială.

Daca firma nu detinea toate autorizatiile necesare este o inclacare a legislatiei si probabil va primi o amenda contraventionala.
Cel mai probabil va obtine toate autorizatiile fara a se modifica proiectul initial, daca acesta a fost intocmit asa cum am mentionat in mesajele mele anterioare, adica nu respectarea unor normative.
Aduceti in discutie 2 elemente noi - iluminatul balconului si bucataria din balcon. Intrebarea care se pune este daca dvs. ati respectat proiectul initial sau daca nu l-ati respectat detineti proiect modificator, avizat in conditiile legii si daca modificarile se regasesc in cartea tehnica a ctiei, si in cartea funciara,
Proiectul de gaze s-a facut cel mai probabil in functie de poriectul initial alo ctiei. asa cum este normal si legal nu dupa modificarile facute de dvs.
Puteti fi obligat sa aduceti dvs. constructia la stadiul initial daca se va considera ca exista un risc previzibil de incendiu si/ sau explozie.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca firma nu detinea toate autorizatiile necesare este o inclacare a legislatiei si probabil va primi o amenda contraventionala.
Cel mai probabil va obtine toate autorizatiile fara a se modifica proiectul initial, daca acesta a fost intocmit asa cum am mentionat in mesajele mele anterioare, adica nu respectarea unor normative.
Aduceti in discutie 2 elemente noi - iluminatul balconului si bucataria din balcon. Intrebarea care se pune este daca dvs. ati respectat proiectul initial sau daca nu l-ati respectat detineti proiect modificator, avizat in conditiile legii si daca modificarile se regasesc in cartea tehnica a ctiei, si in cartea funciara,
Proiectul de gaze s-a facut cel mai probabil in functie de poriectul initial alo ctiei. asa cum este normal si legal nu dupa modificarile facute de dvs.
Puteti fi obligat sa aduceti dvs. constructia la stadiul initial daca se va considera ca exista un risc previzibil de incendiu si/ sau explozie.

Dupa indelungi tratative cu cei care au solicitat instalarea si ceilalti locatari care au semnat ca primarii....am reusit sa modific traseul............asta vizavi de carentele din legislatia romaneasca.....sper sa nu va confruntati cu aceiasi problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz Robinho81 Robinho81 Buna ziua. Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa . Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) ... (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Teava gaze Mariana238 Mariana238 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema majora si va rog sa ma ajutati cu un raspuns/sfat. Am cumparat un apartament in Bucuresti in 1986 care avea deja ... (vezi toată discuția)