avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxa privind actiuni primite cadou de la o persoana ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxa privind actiuni primite cadou de la o persoana fizica

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de niste actiuni care vor fi primite ca si cadou de la o persoana fizica. In alte tari (exemplu Elvetia) se percepe o taxa la primirea acestor actiuni in valoare de 1% din valoarea lor. Tin sa specific ca nu ma refer la impozit pe veniturile provenite din dividende sau vanzarea actiunilor, ci doar la taxe in momentul in care actiunile trec in posesia mea.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:07, 29 Decembrie 2019
Nu trebuie sa platiti nimic.

In Codul fiscal avem:



ART. 93 - Venituri neimpozabile

[...]

(2) Nu generează venituri impozabile următoarele:

a) transferul de titluri de valoare și/sau aur financiar la momentul dobândirii acestora cu titlu de moștenire ori donație;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii extracomunitare col_tulla col_tulla Buna ziua. Am o firma neplatitoare de TVA pe care as dori sa fac achizitii extracomunitare de masini din Elvetia (tara non-comunitara). Cum ma incadrez la ... (vezi toată discuția)
Prag minim pentru declarare venituri obtinute din dividende din strainatate stela223 stela223 Buna ziua, oare pentru sume mici obtinute din dividende (e.g. 4.5 RON) din actiuni detinute din strainatate, mai trebuie depusa Declaratia Unica? Exista vreun ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din vanzare actiuni americane andreikaid andreikaid Cand trebuie platit impozitul pe venit provenit din vanzarea de actiuni? (Mentionez ca este vorba de actiuni pe burse americane, iar tranzactiile sunt ... (vezi toată discuția)