Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare:
Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de apartamente dintr-o asociatie de proprietari sau se imparte la numarul total de persoane din asociatia de locatari?
Intreb pentru ca in blocul in care locuiesc, imparteala se face la numarul total de apartamente, ceea ce nu mi se pare corect, pentru ca femeia de servici se ocupa cu curatenia spatiului folosit la comun din bloc, cu cat sunt mai multe persoane cu atat se face mai multa mizerie, nu? Gunoiul de exemplu se plateste / persoana, ceea ce mi se pare corect.
Exista vreo lege sau undeva unde sa fie stipulat cum se fac aceste calcule in asociatie?
Eu va multumesc tuturor pentru timpul acordat si raspunsurile dumneavoastra.
In continuare nu mi se pare buna aceasta lege a asociatilor de proprietari, oricat spun anumite persoane ca este in regula: in blocul in care locuiesc salariul femeii de servici este impartit egal intre numarul de locuinte iar salariul celui care vine si ridica gunoiul menajer de la ghena este / persoana....e foarte simplu, chiar daca sunt plecata in concediu, sau mai stiu eu unde tot platesc la firma care vine si ridica gunoiul....nu???...si este / persoana, nu? pai, asa mi se pare corect sa fie si cu femeia de servici. Stiu eu, daca nu locuiesc la aceasta adresa, atunci sa ma considere o persoana pt femeia de servici, ca vine si intretine curatenia...insa, daca se locuieste, sa fie / numar persoane...oricat incercati sa ma convingeti, o peroana nu muradareste la fel ca 3 persoane...
Dupa cum sugerati dv ar trebui ca pe orice apartament gol, in care nu locueste nimeni sa se repartizeze totusi salariul femeii de serviciu pe o persoana.
In aceasta situatie, acolo unde locuieste efectiv o persoana ar trebui sa se treaca 2 persoane (una care locuiestre si una din oficiu ca si la apartamentul vecin unde nu este nimeni); unde sunt 2 persoane efectiv sa se treaca 3 persoane....
Daca nu s-ar face asa ar fi nedrept.
Propuneti in adunarea generala. Daca adunarea generala hotaraste asemenea mod de repartisare a salariului femeii de serviciu si nu contesta nimeni in 45 de zile, hotararea ramane valabila si obligatorie pentru toata lumea a din asociatie.
la mine in asoc, femeia de serviciu e platita la nr.de apartamente...si cred ca asa e cel mai echitabil...chiar daca la unele ap.stau 1sau mai multi...ca la fiecare apartament vin si vizitatori, care probabil si ei lasa in urma o oarecare mizerie.
acum depinde de la asoc. la asoc.