avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea concubinajului

Am o întrebare sunt într-o relație de concubinaj din care a rezultat 2 copii concubinul a mai fost căsătorit și mai are 2 copii din prima căsătorie ,copii din prima căsătorie au dreptul la locuința .Menționez că locuința este făcută cu mine după ce acesta a divorțat de prima sotie
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:06, 10 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista legea concubinajului.
Dacă locuința este pietatea sotului, la decesul acestuia va fi moștenit doar de cei 4 copii.
Momentan nu am făcut acte pe locuința daca figurez in acte copii din prima căsătorie mai au același drept
Momentan nu am făcut acte pe locuința daca figurez in acte copii din prima căsătorie mai au același drept
acest răspuns util
dacă veți fi coproprietar, copiii din prima căsătorie vor moșteni doar partea tatălui, împreună cu ceilalți frați.
acest răspuns util
Drept la mostenire au oricum.
Intinderea acestui drept depinde de situatia juridica a bunului la momentul decesului tatalui lor, daca imobilul este doar al tatalui sau este in coproprietate cu dvs (situatie in care vor mosteni doar cota tatalui)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul are drept la succesiunea defunctului? teodorescu sorinela teodorescu sorinela Daca , dupa multi ani de concubinaj, din care au rezultat si copii, dupa moartea unuia dintre concubine se deschide succesiunea, concubine supravietuitoare are ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune lau_25 lau_25 Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama mea a stat intr-o relatie de concubinaj timp de 10 ani de zile. Tatal meu vitreg,concubinul mamei, are 3 copii din 2 ... (vezi toată discuția)