avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dispozitii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dispozitii

Buna ziua! Dispozitiile date de primar cu cateva zile inainte de intrarea in vigoare a unei legi si care contin aspecte care in respectiva lege sunt schimbate, se abroga sau raman valabile?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:23, 20 Ianuarie 2020
Nu poate exista un conflict între o lege și o dispoziție a primarului (forța juridică a legii este superioară celei a unui simplu act administrativ). Dacă nu le modifică primarul, dispozițiile care conțin prevederi care contravin legii nou intrate în vigoare vor fi considerate abrogate în mod implicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile coduri anca.patri anca.patri Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca toate codurile noi au intrat in vigoare, adica codul civil, penal, codul de procedura civila si codul de procedura ... (vezi toată discuția)
Statut nou asociație de proprietari Viorel Ariton Viorel Ariton Dacă Asociația de Prop. are statut încă de la înființare, din anul 2003,mai trebuie sa facă încă unul? (vezi toată discuția)
Pot contesta o sentinta civila pronuntata in baza unui articol de lege abrogat? iami iami Am primit o sentinta civila,in baza unui articol de lege abrogat.Este valabila sau o pot contesta cu apel?Multumesc (vezi toată discuția)