avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemmizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemmizatia de crestere a copilului

Buna as dori sa aflu daca pot lua maternitate in cazul in care intre 2 angajatori am 2 zile intrerupere ar fi o problema pentru a.mi se acorda indeminzatia de crestere a copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 22 Ianuarie 2020
Trebuie să aveți 12 luni cotizare in ultimii 2 ani. Deci da, primiti.
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC , intrucat se iau in considerare si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 Se poate beneficia de indemnizatiea de cresterea copilului daca sarcina este in a 3 a luna, iar vechimea la ultimul loc de munca este momentan tot de 3 luni? (vezi toată discuția)
Am drept la indemnizatie de cresterea copilului? Szilvia90 Szilvia90 Daca am lucrat in perioada 01.09.2013-31.08.2017, am dreptul la indemnizatia de cresterea copilului daca nasc in luna mai 2019? (vezi toată discuția)
Buna ziua daca in momentul nasterii celui deal doilea copil primul ... Simosimona20 Simosimona20 Buna ziua daca in momentul nasterii celui deal doilea copil primul are 3 ani si 4 luni mai pot beneficia de indemnizatie crestere copil.Va multumesc mult. (vezi toată discuția)