avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti.

Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ,asta se intampla prin 2002.Ceea ce ma intriga este faptul ca tot suna vecinii din blocul in care am locuit desi io am vandut apartamentul de acolo si noilor proprietari le cer copie dupa contractul de vanzare cumparare.Eu numai am contractul care l-am semnat cu connexul la vremea aceia.Am inteles ca am de platit cateva milioane bune desi eu tin minte ca nu am mai platit factura cand aveam de plata 2 milioane cel mult ,din cate tin minte connexul percepe taxa de penalizare la neplata facturii de 0,006 .
Pe mine ma intereseaza de ce le cer noilor proprietari copie dupa contractul de casa.....poate cu prima ocazie cand revin in romania sa imi achit restul datoriilor fata de romania si pe unde mai am.
Ce ma sfatuiti sa fac deoarece sunt intr-o dilema .
Va multumesc aniticipat
Moraru Madalin
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 08:56, 3 Iunie 2007
Am si eu o intrebare la voi. Am un caz putin asemanator cu cel prezentat aici. E vorba de o ultima factura emisa de conex dupa ce am incetat colaborarea cu ei, factura de care nu am avut stiinta decat dupa ce m-au sunat de la KSI. Factura e din 2002. Bun eu nu vreau sa discut cu KSI. Doresc sa trimita dosarul inapoi la connex si acolo rezolv problema cu ei. KSI a pus niste sume colosale, nu stiu ce taxe de reziliere desi eu am incetat colabirarea la implinirea termenului nu inainte. Deci este posibil sa cer acestora sa trimita dosarul la connex si eu sa rezolv problema cu connex?

Am si eu o intrebare la voi. Am un caz putin asemanator cu cel prezentat aici. E vorba de o ultima factura emisa de conex dupa ce am incetat colaborarea cu ei, factura de care nu am avut stiinta decat dupa ce m-au sunat de la KSI. Factura e din 2002. Bun eu nu vreau sa discut cu KSI. Doresc sa trimita dosarul inapoi la connex si acolo rezolv problema cu ei. KSI a pus niste sume colosale, nu stiu ce taxe de reziliere desi eu am incetat colabirarea la implinirea termenului nu inainte. Deci este posibil sa cer acestora sa trimita dosarul la connex si eu sa rezolv problema cu connex?

Avand in vedere ca tu ai avut contractul cu Connex cu ei trebuie sa discuti. De ce nu te duci cu contractul si ultima factura din 2002 la connex s vb cu ei sa solutionati problema. chiar daca connexul a facut contract cu KSI, tu poti sa vb oricand direct cu connexul fara sa fi obliga sa treci la Ksi.

Avand in vedere ca tu ai avut contractul cu Connex cu ei trebuie sa discuti. De ce nu te duci cu contractul si ultima factura din 2002 la connex s vb cu ei sa solutionati problema. chiar daca connexul a facut contract cu KSI, tu poti sa vb oricand direct cu connexul fara sa fi obliga sa treci la Ksi.

Pai am fost dar Connex zice asa: "sunati la nr asta de tel (la KSI) si rezolvati problema acolo ca noi nu mai putem face nimic. Dosarul dvs a fost inaintat la aceasta firma, asa zisa creanta au cesionat-o catre firma asta." Iar cei de la KSI...nu va spun ce limbaj folosesc, ce metode de intimidare au...au impresia ca romanu nu citeste o lege, nu se gandeste sa apeleze la un avocat...
cesiunea de creanta a operat de la connex la KSI, deci dvs. nu mai aveti nicio relatie cu fostul prestator de servicii, cu privire la suma datorata. cel care are dreptul sa va urmareasca pentru recuperarea sumei este KSI, care s-a subrogat in drepturile si obligatiile creditorului initial-connex.
daca de la scadenta facturii au trecut 3 ani, intervine prescriptia extinctiva si nu mai au dreptul sa va ceara plata debitului principal.

cesiunea de creanta a operat de la connex la KSI, deci dvs. nu mai aveti nicio relatie cu fostul prestator de servicii, cu privire la suma datorata. cel care are dreptul sa va urmareasca pentru recuperarea sumei este KSI, care s-a subrogat in drepturile si obligatiile creditorului initial-connex.
daca de la scadenta facturii au trecut 3 ani, intervine prescriptia extinctiva si nu mai au dreptul sa va ceara plata debitului principal.

Multumesc ptr raspuns.

Mai am o nelamurire. KSI a preluat de la Connex dosarul in anul 2005 luna septembrie. Deci dupa ce s-a prescris debitul. Atunci de ce KSI a mai preluat o astfel de datorie prescrisa? Pe ce premiza merg ei? Doar pe intimidare? Poate exista vreo clauza intr-un contr de cesiune in care sa se stipuleze ca daca nu recupereaza debitul in x timp sa il returneze la cedent?

Alte discuții în legătură

Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Factura orange neachitata in 2001! lorybebe lorybebe Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)