avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti.

Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ,asta se intampla prin 2002.Ceea ce ma intriga este faptul ca tot suna vecinii din blocul in care am locuit desi io am vandut apartamentul de acolo si noilor proprietari le cer copie dupa contractul de vanzare cumparare.Eu numai am contractul care l-am semnat cu connexul la vremea aceia.Am inteles ca am de platit cateva milioane bune desi eu tin minte ca nu am mai platit factura cand aveam de plata 2 milioane cel mult ,din cate tin minte connexul percepe taxa de penalizare la neplata facturii de 0,006 .
Pe mine ma intereseaza de ce le cer noilor proprietari copie dupa contractul de casa.....poate cu prima ocazie cand revin in romania sa imi achit restul datoriilor fata de romania si pe unde mai am.
Ce ma sfatuiti sa fac deoarece sunt intr-o dilema .
Va multumesc aniticipat
Moraru Madalin
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 08:56, 3 Iunie 2007
pai daca creanta s-a prescris in 2005 ramane prescrisa. prin contractul de cesiune, cedentul (connex) poate garanta numai cesionarului KSI faptul ca creanta sa e valabila si se poate angaja ca in cazul in care KSI nu-si recupereaza banii de la dvs. connex sa-l despagubeasca. in nici un caz o mentiune din contractul de cesiune nu prelungeste termenul de prescriptie.
Conform art. 16 Decret 167/1958 ART. 16
Prescriptia se intrerupe:
a) prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia.
b) prin introducerea unei cereri de chemare in judecata ori de arbitrare, chiar daca cererea a fost introdusa la o instanta judecatoreasca, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act incepator de executare.
Prescriptia nu este intrerupta, daca s-a pronuntat incetarea procesului, daca cererea de chemare in judecata sau executare a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat, ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.
...dar nu ramane problema facturilor care nu s-au prescris? pentru ca abonementul trebuia platit lunar, iar prescriptia curge separat pt fiecare factura neplatita in parte.
ba da, dar am inteles ca facturile datau din 2002 si atunci....termenul e implinit :D
Eu am avut un abonament la Orange datat 07.04.2002, iar dupa 5 luni nu am mai putut plati ultima factura in val. de 700.000. Cei de la Ksolvenzia au inceput sa ma bombardeze cu scrisori si telefoane incepind cu 2006, suma totala de plata fiind in jur de 11 milioane. Necunoscind legea cu prescriptia dupa 3 ani, am facut o plata catre ei in valoare de aproape 2 mil. in data de 09.04.2006 !!! Am zis sa platesc ultima factura si penalitatile, dar nu si taxa de reziliere! Insa au continuat cu amenintarile...
Puteti sa-mi spuneti va rog daca s-a prescris totusi datoria?
daca nu intrebi inainte.... asta e.
poti refuza in continuare taxa de reziliere, rezilierea nefiind ceruta de tine.
ce te faci insa cu penalitatile

Alte discuții în legătură

Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Factura orange neachitata in 2001! lorybebe lorybebe Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)