avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozite și contribuții pentru venituri independente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozite și contribuții pentru venituri independente

Bună ziua,
As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din dividende și dobânzi bancare. În ceea ce privește impozitele , știu ca datorez 10 % din venitul net din chirie, pentru dividende și dobânzi impozitarea facandu-se la sursa. În ceea ce privește contribuțiile, având în vedere ca depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pentru anul 2019, știu ca pentru dividende, dobânzi și chirie mai datorez și CASS (10 % din plafon, respectiv 24.960 lei). Stiu ca contribuția la pensii (25%) nu o datorez pentru veniturile din dividende și dobânzi. Întrebarea mea este dacă se plătește și contribuție la pensii pentru venitul din chirie in cazul în care veniturile mele cumulate din chirie, dividende și dobânzi depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe economie?
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Cass dividende ElenaRosoi777 ElenaRosoi777 Un SRL inregistreaza la finele anului 2018 un profit de 25.000, pe care il distribuie in 2019 Administratorului unic, sub forma de dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Venituri din mai multe surse Rdee Rdee Daca obtin venituri din dividende ce depasesc 24960 platesc CASS in valoare de 2496 lei/an dar mai obtin si venituri din chirii in valoare de 19740 deci as ... (vezi toată discuția)