avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass din dobanzi bancare -Declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass din dobanzi bancare -Declaratia unica

Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor (dobanda bruta scazand impozitul ) sau din dobanda bruta a lor? In codul fiscal se specifica din dobanda incasata,Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DEBRA , utilizator 09:37, 10 Februarie 2020
Nu e nici o noutate faptul ca o banca raporteaza la ANAF 2 coloane: una cu venitul brut din dobanda si alta cu impozitul retinut,Intrebarea mea la care nu am primit un raspuns clar era urmatoarea: eu cand fac calculul pentru anul precedent ca sa verific daca sunt sub plafonul de 12 salarii minim brute trebuie sa folosesc a) venitul brut sau b) (venitul brut minus impozitul retinut de banca) ? a) sau b) ? Codul fiscal zice "venitul incasat". Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cass pe venituri din investitii pf nesalariat Alo2016 Alo2016 Veniturile din dobanzi se iau in calcul ca suma efectiv incasata (banca retine impozitul de venit)? Obligatiunile de stat ale Romaniei sunt neimpozabile - ele ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Cass venituri din dobanzi Eliana11 Eliana11 Buna ziua, Am inteles ca daca sunt pensionar si incasez dobanzi din depozite bancare peste plafonul de 12 salarii minime brute trebuie sa depun declaratia ... (vezi toată discuția)