avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGE Nr. 196/2018 din 20 iulie 2018 privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGE Nr. 196/2018 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

Buna ziua. Am o intebare legata de aceasta lege. Cine sau ce autoritate este respunzatoare cu aplicarea de contravenții și sancțiuni prevazute la ART. 102 CAPITOLUL IX al acestei legi ?

Am un vecin care ma inunda constant datorita unei tevi de evacuare a apei menajere. Acesta a intervenit si a schimbat teava in regim propriu desi responsabilitatea tevii cade in grija asociatiei. Datorita lucrarilor proaste am infiltratii de apa de la acea teava. El refuza sa perminta vreo lurcrare in incinta apartamentului sau mai ales ca a mascat acea teava intr-un gheu. Am apartamentul asigurat dar deja sunt la a 4-a interventie de remediere. Asociatia e dispusa sa schimbe doar teava si a incercat sa medieze situatia dar proprietarul vinovat are o ura pe asocitie fiindca a fost nevoit sa isi repare acoperisul pe propria cheltuiala.
Nu vreau sa pierd timp cu actionarea sa in judecata si ma gandesc ca daca ar fi avertizat sau amendat cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei conform legii in cauza ar fi totusi dispusa sa sparga si la el gheul pentru solutionare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Condominii.blog , utilizator 22:52, 29 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti orice demers considerati.
Insistati insa ca asociatia sa se implice in mod activ ca sa nu raspunda juridic.
Va multumesc de raspuns. Dar care autoritate ar fi resposabila cu aplicarea sanctiunilor din LEGE Nr. 196/2018 ?
Mergeti la primarie si va indruma ei.
Ati depus cereri la asociatie si aveti dovezi?
Da fiindca am cerut de la asocitai de proprietari proces verbal de constatare si am deschis dosar de dauna la asigurator, doar ca dauna fiind sub 1000 de lei acestia nu se vor osteni sa isi recupereze paguba si in cazul in care sunt iar inundat, asiguratorul mi-a transmis sa il actionez in judecat. Prin urmare vreau sa fie amendat sau macar avertizat cu amendare pentru a lua un pic de atitudine.
Scrie chiar la art. 102 cine sunt autoritatile carora trebuie sa va adresati. Cititi acel articol pina la capat.

Alte discuții în legătură

Caz de inundație vecini: cum se procedează când nu toți proprietarii de deasupra celui afectat permit să se verifice locul defecțiunii? Salcau loredana Salcau loredana Pe cine sa chemi în judecata in cazul unei inundații cu pereți stricați, uzi , tencuiala picata, si mobila umflată . Asociația a emis proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - lipsa interes pentru actiune lawyer2016 lawyer2016 Buna ziua Am un proces cu asociatia unde detin in coproprietate un apartament dar nu locuiesc in el. Detin certificat de mostenitor si sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care ... adimoscaty adimoscaty bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena. vecina de sub mine spune ... (vezi toată discuția)