Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referitor cumul pensie anticipata partiala cu salariu

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca pensia anticipata partiala se poate cumula
cu urmatoarele venituri:
-venituri salariale 1/2 norma in baza de contract de munca la un agent economic privat;
-venituri salariale norma intreaga in baza de contract de munca la o asociatie de proprietari ,pentru functia de administrator imobile.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 26 Februarie 2020
Pensia anticipata partiala nu se poate cumula cu salariul, indiferent de durata timpului de munca mentionata in c.i.m. .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc si va rog sa mi mai raspundeti daca:
In acest caz, s ar putea incheia contracte de prestari servicii in locul contractelor de salariat?
In sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă salut.din câte știu o persoană pensionată anticipat parțial ... Podarug Podarug Vă salut.Din câte știu o persoană pensionată anticipat parțial nu mai poate cumula alte venituri salariale.Dar poate presta activități remunerate,în ... (vezi toată discuția)
Daca sotul meu este in pensie de boala gr 2 fara drept de munca ... Pasere Mioara Pasere Mioara Daca sotul meu este in pensie de boala gr 2 fara drept de munca si este administrator la firma familiei ,poate incheia un contract de colaborare? Dar daca ... (vezi toată discuția)
Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? ... ddd40 ddd40 Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? La Casa Judeteana de Pensii mi s-a raspuns ca nu poate realiza venituri salariale atat ... (vezi toată discuția)