avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea prostitutiei
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea prostitutiei

Din cate vazui azi pe avocatnet , www.avocatnet.ro/content/art...
noul Cod Penal nu mai sanctioneaza prostituatele , asa ca asta este primul pas pentru legalizarea prostitutiei .

Eu cred ca legalizarea prostitutiei este un rau necesar , din care societatea are numai de castigat .

Citii pe ziarul Gandul ca studentele franţuzoaice au un second job: prostituţia , si ma gandii ca este mult mai bine asa , decat actuala situatie din Romania , in care tinerele studente sunt nevoite sa se prostitueze , acceptand sa devina " prietenele " unor diversi indivizi care au bani , si devenind dependente de acestia .

Cred ca daca prostitutia devine legala in Romania , prostituatele vor avea independenta materiala si vor fi mult mai putine victime ale exploatarii sexuale .

Nu este de neglijat nici cresterea incasarilor la bugetul de stat si a fondurilor speciale , si protectia acordata de stat practicantelor acestei meserii .

In loc de prostituate ar putea ca in Nomenclatorul meseriilor sa fie trecut " prestator de servicii sexuale " , pentru ca si barbati ar trebui sa poata practica a doua meserie din lume ca vechime .

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:01, 24 Ianuarie 2010
1. Nu puteti pune semnul egal intre impozitul forfetar – introdus semi-abuziv prin lege de rectificare bugetara si o lege prin care se legalizeaza prostitutia. Impozitul forfetar nu are nevoie de… stabilimente – care sa fie plasate la n metri distanta de… cine mai stie ce? Doar un exemplu de “probleme”.

2. Cum sa nu fie relevant sub ce forma se inregistreaza?! Daca vor fi bugetari?
Cat despre evaziunea fiscala… Mai putin probabil… E cam greu sa dovedeasca politaiul – sa zicem – ca unul a platit pentru serviciile sexuale daca cei implicati sustin ca sunt doar “prieteni ocazionali”. Ce lege le interzice adultilor sa-si schimbe partenerii la fel de des cum isi schimba ciorapii?

3. Sa plateasca si contributii pentru somaj? E chiar buna asta! Sa presupunem – prin absurd – ca vreuna dintre persoanele prestatoare de servicii sexuale ajunge somer in plata: ce societate comerciala (sunt, dar mai rar, si nu folosesc acest “cod profesional” ) ar angaja o persoana cu asemenea calificare?

Nu afirm ca incriminarea prostitutiei e o chestiune care aduce ceva bun… Dar nu sunt de acord ca dezincriminarea ar aduce beneficii nemaipomenite. Ar fi un fel de… frectie la picior de lemn in ceea ce priveste “emanciparea” societatii, castiguri fabuloase la bugetul de stat sau diminuarea traficului de persoane, a numarului de violuri etc.

Sa profite statul de slabiciunea oamenilor? Da… In acest mod statul ar da (o noua) dovada ca “protejeaza” familia si societatea.

In primul rand, legalizarea prostitutiei se urmareste mai mult pentru cati bani poate aduce… intreprinzatorilor particulari… proprietarilor de stabilimente… Mai sunt si alte avantaje, dar nu pentru societate, in general.
Nu sunt insasi iluziile denumite "stat", "familie", "societate", "persoana", "ego" etc. expresiile slabiciunii umane?
Un studiu al eResearch Corp arată că 53% dintre românii între 18 şi 64 de ani, din mediul urban, sunt de acord cu legalizarea prostituţiei. Când vine vorba de dezincriminarea consumului de droguri uşoare, 58,5% se declară împotrivă.

Daca vreuna dintre persoanele prestatoare de servicii sexuale ajunge somer in plata se poate angaja la o alta firma din domeniu sau reconverti profesional , reconversia putandu-se face si invers , adica din prostituata secretara si din secretara prostituata .

Eu cred ca prin dezincriminarea prostitutiei guvernul ar dovedi ca protejeaza familia si societatea , deoarece ar desparti apele .

Dupa parerea mea , uratele sunt impotriva prostitutiei , deoarece ele nu ar mai avea cautare , chiar daca pe termen scurt ar avea numai de castigat .
@romania inedit, chestiunea cu “uratele sunt impotriva legalizarii…” e de-a dreptu’ peste stangu’! :happy:
Ca sunt asa frumoase fetele care stau pe marginea soselelor si prin parcari ca mai ca-ti vine sa-ti lasi balta familia pentru a trai cu si pentru ele!

Mai apoi, dovediti o “usoara” obraznicie scriind despre “reconversia profesionala” prostituata-secretara si invers. Aceasta remarca ma determina sa cred ca nu sunteti serios in sustinerea legalizarii prostitutiei! Cu asemenea argumente in mod sigur nu va fi aprobata curand o asemenea lege….

Statisticile arata ca 53% dintre romanii cu varste intre 18-64 de ani sunt de acord? Un film SF, dar nu va pot contrazice – daca dv credeti in statistici de genul celor care vor sa “manipuleze” opinia publica…

@Miklos MUHI – in plan filosofic (sa zicem) nu va contrazic: traim in lumea iluziilor. Totusi, familia nu mi se pare o iluzie… si nici o slabiciune omeneasca… Nu ne obliga nimeni sa “formam familii”… Dar cum am denumi relatiile numite acum “de familie”?
Nu dezvolt subiectul deoarece ajunge (total) offtopic…
Ziarul Gandul scrie despre studiul asta .

Din nefericire foarte multe oferte pentru un job de secretara sunt de fapt oferte mascate pentru o slujba de prostituata .

Alte discuții în legătură

Antiprostitutie Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)
Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra ContSters98240 ContSters98240 Citesc, astazi, in Libertatea \"Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei\" ... ... (vezi toată discuția)