Părinții mei vor sa imi vândă în acte apartamentul lor dar eu peste 5 luni ma căsătoresc și soțul are 2 copii din prima casatorie.Copii vor avea drepturi la acest apartament pe viitor?
Copii, oricum ati proceda acum, nu au niciun drept.
Drept o sa aiba sotul dvs., in caz ca decedati dvs. prima.
Daca o sa aveti un copil cu sotul si dvs. decedati prima, sotul o sa beneficieze de 1/4 din apartament si copilul comun de restul de 3/4
Daca nu o sa aveti copii cu viitorul sot, apartamentul, in urma decesului dvs.o sa se imparta intre sot si celelalte rude ale dvs. ( in functie de gradul de rudenie se stabileste si cota fiecaruia ).
Copii vor mosteni doar cota ce revine tatalui, care la fel, difera in functie de gradul de rudenie a celui cu care imparte succesiunea.
Pana la decesul tatalui lor, viitorul sot al dvs., nu au niciun drept la apartament.
Felul actului (donatie sau vanzare) conteaza mai putin.
Ideea e ca imobilul va fi proprietatea dvs, iar daca va casatoriti si decedati dvs prima, sotul va va mosteni.
Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor nu poate fi inlaturat. Decat daca dvs decideti ca in timpul vietii sa transmiteti bunul unui eventual copil al dvs sau unei alte persoane, astfel incat la incetarea dvs din viata,imobilul sa nu se mai regasesca in patrimoniul dvs.
Mostenire
6688
Am devenit proprietara pe moștenirea de la tatăl meu, întrebarea mea e, sant căsătorită soțul meu are 2 copii din prima căsătorie el și copii lui au ... (vezi toată discuția)
Lamurire
sorinela_br
Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect:
- o familie ... (vezi toată discuția)