avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reținere talon pt caroserie deteriorata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reținere talon pt caroserie deteriorata

Bună dimineața,

Am rămas fără talon din cauza unor “elemente de caroserie vizibil corodate”., fapta prevăzută la Art. 99/1/18 din OUG 195/2002.
Cum pot fi determinate aceste deteriorări astfel încât sa constituie fapta amintita si sa se retina talonul? Cum se determina gradul de deteriorare?
Subliniez faptul ca agentul de poliție a specificat faptul ca va ridica talonul imediat ce am oprit masina..... nu avea cum sa vada din mers, cred eu, gradul de deteriorare tinand cont de faptul ca e vba de niste puncte mici de rugina. Masina nu e lovită sau altcev, e o duba de lucru. Are toate actele valabile, ITP, etc.
In ce conditii as putea contesta reținerea talonului.
Multumesc!
Buna ziua! Am fost la RAR, nu s-au constatat probleme, am recuperat talonul, m-au sfătuit sa dau in judecată agentul de poliție care mi-a ridicat talonul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deficiente majore la sistemul de iluminare Mircea Muntean Mircea Muntean Vă rog să mă ajutați cu privire la art.101 al.11 dîn OUG 195/2002 , adică ce se înțelege prin deficiente majore la sistemul de iluminare si cine are ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă "deficienţe majore la sistenul de iluminare" Bastiahos Bastiahos Din 25.05.2018, art. 101, alin. 1 pct. 11 spune că se sancționează, cu clasa a treia de sancțiuni, deficiențele majore ale sistemului de iluminare. Nu am ... (vezi toată discuția)
Este ilegal sa ai un far de ceata defect? mai bine zis, e penalizabil? ... Kryghn Kryghn Este ilegal sa ai un far de ceata defect? Mai bine zis, e penalizabil? Am fost oprit pentru lipsa unui far de ceață (față) si apoi cautat pentru toate ... (vezi toată discuția)