avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - continuitate studii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - continuitate studii

Buna ziua ,
Primesc pensie de intretinere de la tatal meu , varsta mea fiind de 24 de ani. Am continuat studiile superioare imediat dupa absolvirea liceului. Am fost 3 ani la o facultate , fara intrerupere dar am abandonat-o in anul 3 aparand in prezent ca exmatriculata deoarece am decis ca nu era ce-mi doream. Am incheiat ciclul 2015-2018 acolo cu situatia prezentata anterior si m-am inscris in anul universitar 2019-2020 la o alta facultate. As dori sa stiu daca in situatia aceasta mai pot beneficia de pensie alimentara.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 10 Martie 2020
Da, aveti dreptul sa primiti inca 2 ani, pana la 26 de ani, daca cursurile sunt de zi si nu realizati venituri cat sa va puteti intretine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara eduard08 eduard08 buna ziua sotul meu are o fata care acum are 20 de ani .i-am platit pensie alimentara pana a terminat liceul .nu s-a dus la facultate dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Mariiovladu Mariiovladu Daca copilul a intrerupt cursurile scolare avand varsta de 17 ani(avand pensie alim)...si la anul cand implineste 18 ani si vrea sa mearga din nou la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere jenip1 jenip1 Bună seara! Fiul meu de 25 ani ă terminat cursurile la zi - master- în iunie ă susținut dizertație . A primit pensia de intretinere si luna aceasta , ... (vezi toată discuția)