avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Masuri concrete de protectie impotriva Conoravirusului
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Masuri concrete de protectie impotriva Conoravirusului

Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva raspandirii conoravirusului.In acest fel, orice om va fi protejat de Coronavirus in ceea ce priveste deplasarea sa.

De asemenea, Romania ar trebui sa produca si costume de protectie cu izolare totala pentru medici, pentru ca, din cate am inteles, nu au asa ceva si sunt expusi la imbolnavirea cu Coronavirus.
In Italia au murit 50 de medici din acest motiv deoarece au fost infectati si nu au mai putut fi salvati.

Am vazut ca s-a decretat angajarea fara concurs a medicilor dar acestia daca nu sunt protejati se sinucid daca contracteaza cu statul si nu vor avea costume de protectie ( de genul cosmonaut, ca sa se inteleaga mai bine sau asa cum au medicii virusologi de la Matei Bals).Este imperios necesar ca medicii sa aiba astfel de costume ca sa nu fie expusi infectarii cu Cronavirus care este excesiv de virulent.

La metrou nu exista substante dezinfectante mai inainte de a se intra si iesi de la acest mijloc de transport in comun.
Ar trebui ca la fiecare aparat de intrare si iesire sa existe substante dezinfectante.

Eu nici in magazine nu am gasit astfel de substante dezinfectante.Se vand in cca 1 ora de cand apar.
Ar trebui facuta o fabrica si pentru asa ceva intrucat durata de raspandire a virusului va fi de lunga durata conform expertilor si daca nu producem singuri nimeni nu o sa ne mai dea.Se va interzice exportul de astfel de substante de alte state pentru a putea sa isi protejeze proprii cetateni.

Are cineva informatii de natura care sa contrazica ceea ce afirm eu?
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:28, 25 Noiembrie 2020
In sfarsit, se va folosi transfuzia de plasmă si in Romania pentru cei aflați la ATI :

[ link extern ]

Aceasta transfuzie de plasmă poate salva multe vieți.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din nou apare necesitatea ca Romania sa produca masti de protectie in numar mare:

[ link extern ]

SUA are probleme in a importa masti din China.
In SUA s-au incaierat la propriu in magazine pentru masti fiind bataie in toata regula.
China nu mai exporta pentru ca se asteapta la un al doilea val si tin mastile pentru ei.
Deci, nici Romania nu va mai putea importa din China masti chirurgicale.

In afara de masti chirurgicale chinezesti nu am vazut alte masti.
Am vazut niste masti made in Romania dar nu asigurau protectie suficienta.
Ori facem ceva ca lumea, ori sa o lasam balta...as zice eu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveti aici un interviu foarte interesant cu dr
Virgiliu Gheorghe :

,Este o întrebare foarte importantă. Toată lumea crede că PCR-ul trebuie să aibă ultimul cuvânt, însă nu este chiar așa. Sunt cazuri în care testul iese negativ, chiar dacă persoana are boala manifestată destul de vizibil. Pe de altă parte, testul poate ieși pozitiv și când boala este vindecată, și chiar câteva săptămâni mai târziu, deși persoana nu mai contaminează de mult. De altfel, se consideră că în jur de 14-18 zile de la identificarea bolii, persoana nu mai este contagioasă, chiar dacă testul iese pozitiv, iar din experiență cred că este o afirmație foarte corectă. Așadar, se poate ca testul să iasă pozitiv numai după câteva zile bune de la debutul bolii. Ce rămâne de făcut? Evident, ne putem ghida după analizele de sânge. Există câteva analize care se modifică în funcție de severitatea bolii. De pildă, limfopenia (scăderea numărului de limfocite) specifică acestei viroze este direct legată de gravitatea bolii, fiind chiar un indicator al prognosticului. Dacă scad foarte mult limfocitele, riscul de mortalitate crește. De asemenea, creșterea Proteinei C Reactive a Feritinei (factori inflamatorii), Alaninaminotransferazei (ALT), a Lactat Dehidrogenazei (LDH) și a Creatinin Kinazei (CK) sunt extrem de relevante. E adevărat, în prima fază, acestea pot fi destul de scăzute. Mai sunt factorii de tromboză – D-dimerii, T protrombina, Trombocitele și Fibrinogenul. Așadar, în caz de suspiciune, ținerea sub observație a acestor parametri poate fi suficient de relavantă pentru inițierea terapiei."

,, In primul rand, aș incepe cu doze mari de Vitamina D. Multe studii au demonstrat că formele cele mai severe sunt făcute de persoane care au niveluri reduse de vitamina D. În Statele Unite, mai multe studii au apărut pe această temă incă din luna aprilie a acestui an, tema fiind de mare actualitate[1] [2].Cercetarea a avut loc și in Europa, unde un studiu care a examinat datele culese din zece țări europene ajuns la concluzia că „există o puternică corelație intre deficiența severă de vitamina D și rata mortalității de Covid-19 in Europa”[3]. Un alt studiu, realizat in douăzeci de țări din Europa, a constatat același lucru[4] De asemenea, un alt studiu observă că țările aflate sub paralela 35 au cea mai mică mortalitate[5], tocmai datorită unei mai mari expuneri la soare, adică a unui nivel mai ridicat de vitamina D. Se pare că, intr-adevăr, nivelurile reduse de Vitamina D reprezintă unul dintre cei mai puternici factori de predicție a unei forme severe de Covid-19, iar studiile pe această temă se înmulțesc[6] [7]."

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:



Eu nici in magazine nu am gasit astfel de substante dezinfectante.Se vand in cca 1 ora de cand apar.
Ar trebui facuta o fabrica si pentru asa ceva intrucat durata de raspandire a virusului va fi de lunga durata conform expertilor si daca nu producem singuri nimeni nu o sa ne mai dea.Se va interzice exportul de astfel de substante de alte state pentru a putea sa isi protejeze proprii cetateni.

Are cineva informatii de natura care sa contrazica ceea ce afirm eu?

In Romania exista firme care produc dezinfectanti, doua exemple, cel putin, le stiu:
Farmec si Chimcomplex.
[ link extern ] /
[ link extern ]
Oricum cel mai simplu e sa folosesti alcool sanitar, care se gaseste pe toate drumurile. Nu mai spun de apa si sapun.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
latka, moderator
Dupa vreo 2 saptamani de cand nu erau in magazine au apărut.
Apa și săpun poți folosi la.distante scurte dar la drum mai lung este necesar sa ai și altceva.
Eu nu ating mai nimic cu mana.Folosesc.servetele de prin martie.

Stiti ca prin martie spunea prof. Streinu Cercel ca spirtul nu ajută.
Virusul moare în 30 de secunde și de la spălarea pe mâini și in alte ipoteze.

De.vitamina D ce ziceti?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)