Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pensia alimentara

Sotiam mea din prima căsătorie are 2 minori iar eu din prima căsătorie am 1 minori, Lucrez decât eu,sotia mea nu are servici,cat trebuie sa plateasc pensia pentru sotia mea la ce-i 2 minori?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:55, 31 Martie 2020
Nu dumneavoastră trebuie să plătiți pensie de întreținere pentru copii din prima căsătorie a soției.

Dvs trebuie să plătiți doar pentru propriul copil 1/4 din venitul lunar net.

Soția dacă nu are nici un venit, este obligată de lege să plătească pentru cei doi copii 1/3 din salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Dapix, utilizator
Buna ziua,
Atata timp cat au un tata, chiar daca mama si tatal lor sunt divortati, acela va plati pensie alimentara si nu dumneavoastra.
Dumneavoastra nu aveti obligatii LEGALE fata de minorii sotiei din alta casatorie.
Păi copil meu din prima căsătorie este la noi ! Sotia mea actuală are din prima căsătorie 2 minori la care le plătim pensia alimentara,cat ar trebui să plătim pensia pentru ce-i doi minori ai ei ?

Dapix a scris:

Nu dumneavoastră trebuie să plătiți pensie de întreținere pentru copii din prima căsătorie a soției.

Dvs trebuie să plătiți doar pentru propriul copil 1/4 din venitul lunar net.

Soția dacă nu are nici un venit, este obligată de lege să plătească pentru cei doi copii 1/3 din salariul minim pe economie.

Citiți cu atenție, că ați primit răspunsul la întrebarea pe care o repetați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord - la notar dandanake72 dandanake72 Buna ziua, Sunt casatorit de 13 ani si locuiesc cu familia (sotia si 2 copii) intro garsoniera ANL. Acum vreo 2 zile in urma am fost cu sotia la un notar ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara chiriac laurentiu chiriac laurentiu sunt divortat si cu prima sotie am un copil si m-am recasatorit.Cu actuala sotie am un copil si vreau sa stiu daca sunt obligat sa platesc pensie alimentara ... (vezi toată discuția)