avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Anulare vacanță din cauza pandemiei
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Anulare vacanță din cauza pandemiei

Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în Decretul 195/2020 emis de Președintele României, respectiv ordonanțele militare nr. 1-6/2020 emise de Ministerul Afacerilor Interne, prin care sunt stabilite reguli de limitare/distanțare socială, doresc să anulez o vacanță cumpărată în luna februarie 2020 de la Târgul de Turism. Firma ne-a comunicat că nu ne vor restitui avansul. Cum trebuie să procedez? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Y El , utilizator 12:18, 2 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta dvs, arvuna trebuie restituita in lumina art. 1546 Cod Civil!
Incepeti cu o somatie, iar daca nu produce efecte, veti fi nevoit sa intentati o actiune in pretentii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Arvuna remisa trebuie sa va fie restituita, in contextul in care, din cauza starii de pandemie, deplasarea in scop de agrement nu poate fi realizata.

Va sugerez sa notificati societatea, prin avocat, in sensul de a va restitui arvuna remisa, altminteri, veti investi instanta de judecata, cu o actiune civila, in vederea restituirii sumei de bani platite, precum si pentru a primi eventuale daune -interese, pentru prejudiciul cauzat.

Partea care va castiga litigiul dedus judecatii are dreptul la avansarea cheltuielilor ocazionate de diferendul dedus judecatii.(taxa judiciara de timbru, onorariu de avocat ).

In contextul starii de pandemie declarate, serviciile sunt prestate online, notificarea putand fi trimisa, de catre avocat, prin e-mail .

Consultanta poate fi realizata la distanta, prin orice mijloc de comunicare, iar actele pot fi scanate si trimise prin e-mail.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana
Vă mulțumesc! Sper să reușesc!
„Va sugerez sa notificati societatea, prin avocat, in sensul de a va restitui arvuna remisa, altminteri, veti investi instanta de judecata, cu o actiune civila, in vederea restituirii sumei de bani platite, precum si pentru a primi eventuale daune -interese, pentru prejudiciul cauzat.” - Pot notifica agenția de turism fără să apelez la un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans restaurant stef a stef a Buna ziua, Fiul meu trebuia sa aiba banchetul la sfarsitul lunii mai, insa acesta nu se va mai tine, evident din cauza pandemiei. Pentru restaurant se ... (vezi toată discuția)
Renegociere contract nunta An0n1m An0n1m Bună ziua, Avem nunta programata în octombrie anul acesta pentru 120 persoane. Localul ne a propus în contextul covid, sa ne alegem o data de rezerva ... (vezi toată discuția)
Restituire avans stare de urgenta Ana Maria27 Ana Maria27 Buna seara. Am încheiat un contract cu o firmă de sonorizare, achitand un avans de 500 lei, pentru data de 02.05.2020, Din cauza starii de urgenta ... (vezi toată discuția)