avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct care sa fie valabil dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct care sa fie valabil dupa decesul proprietarului

Buna ziua
Este posibil sa fac un Uzufruct pe casa,persoanei cu care stau dar acesta(uzufructul) sa intre in vigoare dupa decesul meu ? Daca intre timp ma si casatoresc cu persoana,ce se intampla cu uzufructul ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:42, 7 Aprilie 2020
Eu pot iubi pana la capat,dar,asa cum spuneam,viata este surprinzatoare uneori,ea(destinatarul uzufructului) poate iubi pana la capat ?
Inteleg ca nu se poate ce as dori eu,sa intre in vigoare uzufructul dupa decesul meu deoarece legea spune ca el se face pe o perioada determinata sau pe viata.
Mostenirea stiu ca poate fi atacata de aceea am scos-o din discutie.
In fine,poate se mai scot ceva legi care sa protejeze mai bine interesele.
Alta solutie legala care sa duca la sprijinul a ceea ce voiam eu ?
Multumesc.
Atunci lasati lucrurile asa cum sunt. Sau casatoriti-va.
Oricum imobilul fiind bunul propriu al dvs, in caz de divort nu va fi inclus la partaj.
Multumesc.
Astept si raspunsul unui avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenirea stiu ca poate fi atacata de aceea am scos-o din discutie.

ati scos-o aiurea din discutie..
prin testament ii puteti lasa dreptul de uzufruct, fie ca va casatoriti fie ca nu.
intra in drept dupa decesul dvs, deci e exact ce doriti
Nu are de ce sa fie atacat cat sunteti capabil sa testati si nu incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari daca e cazul.
testamentul il puteti schimba de cate ori vreti, deci nu va afecteaza daca ii lasati dreptul prin testament, il puteti revoca daca va suparati pe persoana.
Daca va casatoriti , o protejati mai mult lasandu-oi dreptul de uzufruct prin testament decat sa o lasati sa dezbata succesiunea legala cu restul mostenitorilor.

Astept si raspunsul unui avocat.

Nu stiu cam la ce v-ati gandit cand ati scris asta, puteati avea decenta sa asteptati fara sa si ziceti asta.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Daca veti incheia o casatorie, sotia supravietuitoare are o cota -parte de 1/ 4 , din dreptul de proprietate, si un drept de abitatie.

O zi placuta,

av.Stoica Ioana.

Alte discuții în legătură

Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot maria.dinca maria.dinca buna ziua, in urma succesiunii dupa tatal sotului, casa i-a ramas acestuia cu obligatia sa o intretina pe mama sa pana la moartea ei (clauza viagera). ... (vezi toată discuția)