avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarbatorile legale dublate si plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarbatorile legale dublate si plata salariului

Prin Legea 37/2020 s-a instituit ca sarbatorile legale de Vinerea Mare, Paste si Rusalii dublate in cazul cultului religios crestin vor fi recuperate in cazul in care un angajat isi ia liber atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţine, cât şi pentru alt cult creştin.

Dar in cazul in care un angajat de cult de exemplu catolic, lucreaza de Pastele ortodox, isi ia liber de Pastele catolic, cum va fi platit pentru zilele in care a lucrat de Paste ortodox, cu salariu normal sau cu un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, conform art 142 (2)?, fara a fi nevoit sa lucreze conform art 141 - Prevederile art. 139 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Dar in cazul in care se aplica prevederile art. 141?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Oana.Musceleanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Zile libere - sarbatori religioase andreimaria andreimaria Buna ziua , Referitor la art.139 - codul muncii Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt : - 1 si 2 ianuarie; - prima si a doua zi de ... (vezi toată discuția)