avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comun

Intr-un bloc nou, proprietarul de la ultimul etaj a incuiat terasa de pe bloc, restrictionand accesul tuturor la acel spatiu comun, el fiind singurul care il foloseste momentan in scop personal. De asemenea a montat o camera de supraveghere si a pus dulapuri pt depozitare pe casa scarii in dreptul usii lui fara acordul celorlalti coproprietari. Din cate am inteles aceste lucruri nu sunt permise de legislatia in vigoare dar nu gasesc textul de lege nr, an, articol. Puteti sa ma lamuriti va rog? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:10, 12 Aprilie 2020
in legea 196/2018 gasiti detaliile privind spatiul comun si depozitarea pe spatiile comune

somatie de la asociatie sa regleze aceste lucruri cu termen...iar dupa termen deblocati terasa si ii aruncati catrafusele la gunoi
Legea 196/2018 prevede concret modalitatea de schimbare destinatie parte comuna
Vecinul nu are competenta sa dispuna utilizarea exclusiva a partii comune
Legal schimbarea destinatiei partii comune se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor acordul asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. Într-un imobil cu 8 etaje s-au înlocuit ușile ... Maria Rus Maria Rus Bună ziua. Într-un imobil cu 8 etaje s-au înlocuit ușile vechi, cu uși termopan. Proprietarii de la fiecare etaj/palier au deținut câte o cheie de ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat terasa bloc locuinte RAAL123 RAAL123 Buna ziua Multumesc de la bun inceput celor care isi fac timp sa citeasca acest mesaj si sa ma ajute cu un raspuns. Locuiesc la et 7/8 si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)