Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate teren

Buna ziua,
Adresez urmatoarea speta:
- Terenul de pe titlu de proprietate pe numele unui frate a fost impartit prin act de partaj intre frati la notar, fiecarui revenind o anumita suprafata.
Impartirea facindu-se prin act de partaj la notar, fiecare consider ca e proprietar la suprafata care i-a revenit putind sa-si faca cadastru si intabulare.
Intrebarea si nelamurirea mea, este daca la moartea beneficiarilor suprafetelor obtinute prin actul de partaj, acestea vor fi mostenite de mostenitori acestora sau vor fi mostenite de mostenitorii celui pe care a fost facut titlu de propietate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:33, 13 Aprilie 2020
nu prea mi-e clar de ce dacă doar un frate era proprietar a înțeles să partajeze cu alții, dar o fi existat un motiv.
însă, acum, dacă niște oameni au făcut partaj, s-au intabulat și sunt proprietari, sigur că vor moșteni moștenitorii actualilor proprietari.

situația contrară ar fi ca și cum ați avut un apartament, l-ați vândut și vă așteptați ca după moartea actualilor proprietari să moștenească copiii Dvs. acel apartament.
Le vor dobândi moștenitorii partajantilor din actul de partaj voluntar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Geanina DRIAN a scris:

nu prea mi-e clar de ce dacă doar un frate era proprietar a înțeles să partajeze cu alții, dar o fi existat un motiv.
însă, acum, dacă niște oameni au făcut partaj, s-au intabulat și sunt proprietari, sigur că vor moșteni moștenitorii actualilor proprietari.

situația contrară ar fi ca și cum ați avut un apartament, l-ați vândut și vă așteptați ca după moartea actualilor proprietari să moștenească copiii Dvs. acel apartament.

Probabil autorul lor era in indiviziune pe titlul de proprietate, cu un alt frate.
S-a dezbătut succesiunea pentru cota respectivă, au făcut partajul și întrebarea e dacă mostenesc copiii partajantilor sau celălat frate coproprietar de pe titlu.
Eu asta inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare drepturi succesorale valer67 valer67 Bună seara! Sunt mostenitor într-un titlu de proprietate impreuna cu încă alți 2 moștenitori. Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Titlu teren agricol . florinm58 florinm58 Intrebare :daca pe titlul de proprietate sunt trecuti 4 frati se poate face cadastrul separat pentru unul fiecare avand cate 1ha (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)