Parti in proces: reclamanta persoana juridica in contradictor cu persoana fizica pentru rezolutiune antecontract. Se admite cererea de rezolutiune cu obligatia paratilor de a plati reclamantei arvuna de 25.000 euro, dublul sumei. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei! Paratii formuleaza apel impotriva hotararii judecatoresti, pronuntata in fond, dar apelantii primesc citatie pentru judecarea unui recurs la sectia comerciala a tribunalului. Aceasta instanta isi declina competenta in acest dosar trimitand cauza la sectia civila, cu precizarea ca tot in recurs se judeca. Acum, care ar fi fost calea de atac corecta, formulata de parati impotriva sentintei pronuntata de judecatorie: apelul sau recursul? Valoarea la care s-a timbrat a fost de 183.415 lei!
Am vazut si eu citatia, Sectia civila a instantei de recurs(tribunalul), cu mentiunea ca trebuie sa depuna o taxa de timbru in valoare de 1.600 lei la termrnul din 16 dec. 2009!
Cum adfica sectia civila a instantei de recurs? Pai si instanta de APEL CARE AR FI FOST?
Vedeti ce scrie dupa "e chemat pentru ...", pentru apel, pentru recurs... Nu ne intereseaza instanta.
Oricum completele civile de tribunal au si apeluri si recursuri pe ordinea de zi, e si compunere din 2 si din 3 judecatori.
Vedeti exact ce scrie, ca nu inteleg cum sa scrie sectia civila a instantei de recurs, eventual la complet ar putea scrie asta, dar mai rar si acolo...
Stimata AVLIL, in urma apelului formulat de parati, acestia au primi citatie pentru recurs de la Sectia comerciala a tribunalului! Uterior, completul de judecata si-a declinat competenta in a judeca aceasta cauza apreciind ca este de resortul sectiei civile, trimitand dosarul acolo. Va intreb, sectiile de contencios administrativ si comercial ce rol au la tribunale si curti de apel? Pot judeca si litigii de genul rezolutiunii antecontractelor?
Cai de atac
ioanandrei
Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)