avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie sa-i dau copilul fostului soț pe starea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie sa-i dau copilul fostului soț pe starea de urgență?

Buna ziua, sunt in proces cu fostul soț, el are o hotărâre judecătorească din ianuarie inainte de noul virus covid-19, în care scrie ca are dreptul sa ia copilul 2 weekenduri pe luna. Pe această stare de urgență trebuie sa ii dau copilul fostului soț?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:31, 2 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoria rămâne teorie.
A fost însă chiar un caz aici pe forum în care tatălui ii era interzis la copil ca deh, carantina însă iubitul mamei venea și pleca când avea chef, atunci nu mai era carantina însă totul se făcea în numele binelui suprem al copilului.
Din păcate cazurile în care rezidentul spune ca uite, e carantina însă zilele de program de legături personale se vor recupera după ridicarea carantinei sunt foarte puține. Sau căti rezidenți vin cu propunerea și deschiderea sa organizeze conferințe Skype,sa încurajeze activ mai mult decât pana acum relația copilului cu celalalt părinte?
Și eu sunt de acord ca în aceasta perioada părinții e bine sa se înțeleagă și programul de legături personale sa se sisteze însă doar în condițiile în care acesta se va recupera, în condițiile în care în casa nu se perinda toți concubinei sau concubinele rezidentul ui și mai ales în condițiile în care rezidentul e implicat maxim în a menține relația copilului cu celalalt părinte. Altfel nu.
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule avocat,
cam acesta este cazul meu: fostul sot s-a casatorit cu o doamna care lucreaza in spitalul de infectioase Babes,in zona de laborator, si insista sa ia copilul in conditiile in care sotia lui lucreaza apoi vine acasa .Mie imi este teama sa expun copilul unor riscuri daca sta la ei, de asemenea nici copilul nu este incatat de ideea de a merge acolo( are 12 ani).Pana acum nu au existat probleme din partea mea in ceea ce priveste programul de vizitare dar acum ?Ce fac? Eu am astm bronsic si locuiesc cu tatal meu de 75 ani si cu copilul,noi nu am avut contact cu nimeni, lucrez de acasa,online, de dinainte de covid.Cum vedeti situatia si ce ma sfatuiti?
În cazul dvs. nu trebuie sub nicio formă ca minorul sa plece cu tatăl.
Exista atat riscul infectarii minorului dar mai ales riscul deosebit de ridicat de deces al dvs. si al persoanei de 75 de ani.

Din moment ce până la pandemie nu au existat probleme nu are argumente plauzibile care să îi dea dreptul.de a crea riscul foarte ridicat de a ucide oameni chiar daca o face in mod colateral, cu intentie indirectă sau în baza unei culpe grave.

Persoanele cu astm bronsic au probleme si fara COVID 19 si trebuie mare atenție.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor - pandemie coronavirus AdelaVas88 AdelaVas88 Se poate suspenda programul de vizitare a minorului de către tata in situația actuală de pandemie, in condițiile in care acesta lucrează si ia contact ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)