avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amenda covid
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amenda covid

Dacă am fost prins de poliție și nu mi-au dat nimic să semnez poate să imi vină amenda acasă? Pentru covid
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Cosmin@, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:41, 5 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba de 15 zile calendaristice. Jumatate din minimul amenzii.
Suma care trebuie platita ar trebui sa fie scrisa in PV de contraventie. Sau puteti deduce jumatate din minim, pe baza articolului pentru care ati fost sanctionat. Cititi art. 66 :
[ link extern ]
Multumesc pt raspuns. Asta inseamna ca nu sunt updatate procesele verbale? Sau inteleg eu gresit din textul PV-ului?
Organul constatator a zis ca jumate din minimul amenzii se poate plati in 15 zile iar in PV scrie "Contravenientul poate achita in termen de cel mult 48h de la data incheierii prezentului proces-verbal, sau, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazuta de actul normativ, adica 250 lei." Iar daca ar fi sa platesc astazi, as plati 250 lei?

O zi excelenta!
Posibil sa fie formulare vechi. Inseamna ca minimul amenzii e 500 RON si aveti de platit 250 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Amenda 3000 lei parcare in parc alexs25 alexs25 Buna ziua. Am si eu o problema. Recent am primit o recomandata de la politia locala Bucuresti , care imi cere sa comunic numele soferului care a condus ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)