Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea unui angajat

Buna ziua
Cum pot afla pe ce post este incadrat un angajat?
Cel mai recent răspuns: Lenaandrei , utilizator 07:30, 7 Mai 2020
În ce calitate doriti aceasta informatie?
Tocmai am fost concediata prin desfiintarea postului (65-67), angajata pe perioada determinata in locul unei persoane care a intrat in concediu de maternitate. Legal, cf Codului Muncii, un astfel de post, cat titularul postului este in concediu de maternitate- crestere copil, nu poate fi desfiintat. Acest lucru devine posibil cand persoana aflata in maternitate, se intoarce la locul de munca.
In aceasta ordine de idei, postul nu poate fi desfiintat iar eu nu pot fi concediata. Teoretic, ii stiu incadrarea dar imi doresc sa fiu sigura pentru actiunea pe care vreau s o depun in instanta.
Va rog frumos, ma puteti ajuta?
Postul poate fi desfiintat , Codul Muncii nu are o astfel de interdictie.

Daca vi s-a spus ca s-a desfiintat, dar s-a angajat o alta persoana pe acelasi post atunci concedierea nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă.

Nici nu trebuie sa precizati asa ceva in instanta .... solicitati instantei sa se adreseze ITM-ului pentru a i se comunica situatia angajarilor efectuate ulterior concedierii dvs pe postul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pe acel post, deocamdata nu a fost dar nici nu va fi cineva, angajat. Este vorba de o scoala particulara care are activitatea, suspendata. De fapt profesorii isi tin orele pe skype! Eu fac parte din personalul auxiliar. Dar la anul, in februarie, cea care este acum in maternitate, se va intoarce pe acest post desfiintat! Nu are nicio logica!! Art 51 din CM spune indirect ca un astfel de post, nu poate fi desfiintat atata vreme cat titularul postului se afla in concediu de maternitate, acesta se poate doar suspenda prin intrarea in maternitate a angajatei si prin art 83 lit a se poate angaja pe acest post o alta persoana, pe perioada determinata!
Art.51 Codul Muncii nu are nicio referire la ce spuneti dvs ,nici directa ,nici indirecta.

La revenirea din CCC, in cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa-i ofere un alt loc de munca echivalent.

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii!!! lumifatu lumifatu Doua probleme, cel putin, care ma framanta: confrom noului Cod al Muncii, perioada de proba nu este luata in calcul ca vechime in munca? Se poate desfiinta un ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc 13ramona 13ramona Buna ziua, In luna octombrie 2013 va trebui sa ma intorc la locul de munca dupa concediul de 2 ani de maternitate. Mi s-a ocupat locul de catre o colega pe ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)