Tocmai am fost concediata prin desfiintarea postului (65-67), angajata pe perioada determinata in locul unei persoane care a intrat in concediu de maternitate. Legal, cf Codului Muncii, un astfel de post, cat titularul postului este in concediu de maternitate- crestere copil, nu poate fi desfiintat. Acest lucru devine posibil cand persoana aflata in maternitate, se intoarce la locul de munca.
In aceasta ordine de idei, postul nu poate fi desfiintat iar eu nu pot fi concediata. Teoretic, ii stiu incadrarea dar imi doresc sa fiu sigura pentru actiunea pe care vreau s o depun in instanta.
Va rog frumos, ma puteti ajuta?
Postul poate fi desfiintat , Codul Muncii nu are o astfel de interdictie.
Daca vi s-a spus ca s-a desfiintat, dar s-a angajat o alta persoana pe acelasi post atunci concedierea nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă.
Nici nu trebuie sa precizati asa ceva in instanta .... solicitati instantei sa se adreseze ITM-ului pentru a i se comunica situatia angajarilor efectuate ulterior concedierii dvs pe postul respectiv.
Pe acel post, deocamdata nu a fost dar nici nu va fi cineva, angajat. Este vorba de o scoala particulara care are activitatea, suspendata. De fapt profesorii isi tin orele pe skype! Eu fac parte din personalul auxiliar. Dar la anul, in februarie, cea care este acum in maternitate, se va intoarce pe acest post desfiintat! Nu are nicio logica!! Art 51 din CM spune indirect ca un astfel de post, nu poate fi desfiintat atata vreme cat titularul postului se afla in concediu de maternitate, acesta se poate doar suspenda prin intrarea in maternitate a angajatei si prin art 83 lit a se poate angaja pe acest post o alta persoana, pe perioada determinata!