avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru chitante separate !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru chitante separate !

Buna dimineata . O intrebare simpla si atat de stufoasa ! Bani din reparatii (lucrari de materiale asa cum se spune la noi mai nou ) ,fondul de rulment si orice venit incasat pt. activitatea si bunul mers al asociatiei ,se taie chitante separate da sau nu ? ! Poate avem si un articol din lege ?!. Multumesc frumos pt. ajutor .
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
codrutz2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 21:04, 8 Mai 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acuma, ce se intampla:
- cand achitati, exact nu cunosc procedura, dar, logic tre'sa fie ceva in legatura cu explicatiile ce trebuiesc completate de catre platitor, adica ce achitati, da? Exemplu:
- 150, 45 lei intreinere 03.2020;
- 88,50 lei Fond. reparatii;
Sau ce mai aveti dvs. de achitat - pentru ca daca ati achita la casierie si ati primi chitante separate, tot asa ar trebui sa "sune" - cred ca intelegeti, dvs, trebuie sa aveti si cand faceti plata la casierie si cand face plata prin banca, justificarea celor achitate.
In cazul platilor prin banca, Asociatia primeste un extras de cont cu explicatiile furnizate de catre platitor.
Buna seara . Exact asa achit prin internet banking trec toata suma exeplu 150 lei consum martie din care ( 20 lei FR ,20 lei reparati ,20 lei verificare gestiune ) într-un singur extras pt faptul că el imi ia 5 lei la fiecare extragere, nu banca ,ca asa a negociat ei contractul ,asa ca nu imi permit până una alta, dar pe scara singura chitanță separată este fondul de rulment ,restul se încadrează la total .Si din cauza asta nu mi se pare ok . Nu stiu cum o scoate camasa ca tot se lauda ca a iesit bine la verificare gestiune. Daca m-ati ajuta v-as fi recunoscător. Pt .plangerea la poliție și redactarea ei ma ajuta un avocat bineinteles ca nu degeaba, si ei imi rad in coltul guri..E problema lor.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
codrutz2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)
Fondul de raparatii intra in cadrul intretinerii pe luna respectiva? Karina Gitlan Karina Gitlan Fondul de raparatii intra in intretinerea lunara? Se elibereaza chitanta separat? Se adauga penalitati? (vezi toată discuția)
Lucrari renovare parti comune si impozitul pe casa ContSters371153 ContSters371153 Am primit urmatoarea informatie de la administratia asociatiei: lucrarile (respectiv) varuitul scarii, ventilatia tevilor la subsol ( dupa care ventilatia este ... (vezi toată discuția)