avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protejare venituri in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protejare venituri in caz de divort

Buna seara,
As dori sa ma informez care sunt modalitatile de a-mi proteja veniturile in caz de divort. Mentionez ca am 3 locuri de munca, iar sotul meu a cheltuit veniturile sale in cvasitotalitate pe ascuns in ultimii 7 ani prin diferite scheme. Cum pot sa imi protejez veniturile in eventualitatea unui divort? Cu atat mai mult ca este si un copil de 11 ani implicat.
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La momentul partajului, solicitați instanței de judecată să constate că dvs ați avut o contribuție mai mare la dobândirea bunurilor comune, indicând procentele pe care le considerați.
Buna ziua,

La partajare , instanta de judecata poate determina cote diferentiate de contributie, rasturnand prezumtia de contributie egala, a sotilor, la dobandirea de bunuri comune.

Instanta de judecata are in vedere sumele de bani avansate la plata pretului, sumele de bani investite pentru a efectua anumite acte de amenajare asupra bunului, actele de administrare efectuate, situatia locativa a partilor, principiul posesiei efective.



In probatiune, uzati de proba testimoniala, inscrisuri, proba cu interogatoriul, proba cu expertiza tehnica imobiliara.

O zi frumoasa,
av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie vladut1 vladut1 Buna ziua! Spuneti-mi va rog bunurile inainte de casatorie se impart in cazul unui divort in cazul in care nu sa facut contract prenuptial? (vezi toată discuția)