avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legalitate masuri impotriva coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legalitate masuri impotriva coronavirus

Incepand cu saptamana viitoare voi reincepe munca ,lucrez intr o corporatie americana si inca dinainte de aceasta stare de urgenta ni se lua temperatura.Doresc sa refuz acest lucru intrucat au fost persoane care au fost luate si duse la spital pe fondul unei mici febre.cred ca am ajuns intr un punct in care ne sunt grav afectate drepturile si libertatile.ce pot face in acest sens?am dreptul de a refuza acest lucru?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
eduard27, utilizator
Ok ,sa zicem ca nu ma deranjeaza faptul ca mi se ia temperatura insa ma deranjeaza ce ar putea urma daca am peste 37.3 grade.nu as intra nici eu la lucru in aceasta situatie insa ce urmeaza ma sperie...am inteles ca esti luat cu salvarea sau ti se face test covid...si esti bagat la duba pe romaneste si dus la spital si internat ceea ce este un abuz.daca refuzi am inteles ca ti se face dosar penal...pai e normal asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
eduard27, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ai " inteles " asta?De unde te informezi tu?
Chiar daca ati avea temperatura peste 37,3 gr C nu inseamna ca aveti COVID 19.
Puteti avea o alta infectie virala simpla.Un alt virus.

Nu cred ca se oboseste nimeni sa va testeze.
Nici la container nu va duce si nu aveti de ce sa va temeti.
Daca ati avea COVID 19 atunci probabil v-ar izola la domiciliu.
Ideea este a se evita transmiterea COVID 19.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți peste 37,3 atunci e normal să mergeți acasă și să vă izolați. Aveți o responsabilitate socială în acest sens, suntem o comunitate, deci până nu se confirmă că nu reprezentați un pericol pentru sănătatea publică, așa este normal.

De băgat în dubă, nu vă bagă nimeni, astea sunt povești. În cel mai rău caz, mergeți acasă și trimite DSP ambulanță pentru a vă recolta probe. Dar majoritatea în astfel e situații nu sunt testați, mai degrabă aveți șanse să vă testați singur în privat. De câteva zile, Regina Maria face teste RT-PCR în regim privat.

Încercați să vedeți lucrurile și din perspectiva în care mai există și alți oameni pe lângă noi și până și legea penală ne creează obligații în acest sens.

Sănătate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are temperatura de 37,3 gr C poate avea si amigdalita sau alta boala care sa nu fie neaparat contagioasa.
Ar trebui contactat medicul de familie.

Puteti incerca sa va luati temperatura acasa inainte de a pleca la.serviciu si asa scapati de orice stres.

Eu m-am testat voluntar astazi la un magazin Carrefour si am avut 36,9 gr. C.
Si cel dinaintea mea avea aceeasi temperatura.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Termoscanarea incalca drepturile cetatenilor, este discriminatorie si este un gest degradant adalgia2003 adalgia2003 1. Constitutia spune ca statul respecta viata privata. Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la ... (vezi toată discuția)
Necesitatea ca toti oamenii sa poarte masti de protecție daca ies în public CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Este necesar sa purtati toti masti de protectie pentru a impiedica transmiterea noului coronavirus. În acest mod nimeni nu va mai fi infectat sau cel puțin ... (vezi toată discuția)
Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)