avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vânzare casă foști soți
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vânzare casă foști soți

Bună ziua!
Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a cărei construcție a contribuit soția fără a exista un partaj?
Terenul aparține soțului fiind moștenire de la bunici.
Un notar poate autentifica aceasta vânzare?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:35, 13 Mai 2020
Eu nu cred ca are ce verifica.. bunul lui e propriu.. cand a inceput constructia era necasatorit si acuma e casatorit. Ca a fost casatorit in intervalul asta cu altcinea si a divortat, nu verifica nimeni cat nu apareti in actele casei.
Dvs aveti un drept de creanta, insa dvs aveti interes sa vi-l constate o instanta si sa va cereti acest drept.
nu a construit cu autorizatie ? nu are acte pe casa ? nici nu are cum sa vanda.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie bunuri in cazul unui divort wild212 wild212 Buna ziua, Doresc sa va solicit consultanta in urmatoarea problema: sunt casatorit de 5 ani si am impreuna cu sotia doi copii minori (situatia lor e ... (vezi toată discuția)
Constructie neinscrisa in c.f. LARISA PINTEA LARISA PINTEA dragi colegi, va supun atentiei o situatie destul de delicata. inainte de casatorie, o persoana obtine autorizatie de construire, cu privire la o viitoare ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar anghelnicole anghelnicole Buna ziua situatia este urmatoarea Inainte de casatorie eu am inceput constructia unei case, in timpul casatorie am contractat un credit ipotecar pentru ... (vezi toată discuția)