avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un moștenitor nu dorește a fi contactat pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un moștenitor nu dorește a fi contactat pentru rezolvarea problemelor unei proprietăți.

Dorim să facem actele pentru vânzarea unei proprietăți cu mulți moștenitori. Unul singur, găsit prin serviciul de evidența populației, nu dorește să-și dea datele de contact, cunoscând motivele, adică necesitatea intabulării/ cadastrării/ vânzării acesteia. Am înțeles că numai prin instanță se poate rezolva, prin citație către el. Dacă puteți să ne spuneți cum putem proceda în instanță. Ce soluții sunt pentru scoaterea din certificatul de moștenitor? Mulțumim!
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citarea şi comunicarea actelor de procedură

Art. 167

Citarea prin publicitate

(1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.

(2) Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată competente şi la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanţa va dispune şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.

(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.

(4) Procedura se socoteşte îndeplinită în a 15-a zi de la publicarea citaţiei, potrivit dispoziţiilor alin. (2).

(5) Dacă cel citat se înfăţişează şi dovedeşte că a fost citat prin publicitate cu rea-credinţă, toate actele de procedură ce au urmat încuviinţării acestei citări vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sancţionat potrivit dispoziţiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c).


Poate fi desemnat un curator dintre avocati baroului, care va fi citat, in vederea reprezentarii intereselor paratului.


O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Mulțumesc pentru răspuns. Am avut câteva date despre persoana respectivă, am apelat la Serviciul de evidență al populației și aceștia au găsit-o, dar răspunsul a fost că nu dorește să-și dea datele personale, chiar dacă, bănuiesc că a fost informată de ce e căutată.
Deci, neavând o adresă a persoanei, fiind singura dintre moștenitorii aflați pe certificat de la care nu avem date personale, nu putem merge mai departe cu intabulare/cadastrare pentru punerea în vânzare. Ce este trist în această poveste este că proprietatea nu are valoare mare material vorbind. Moștenitorii ceilalți doresc vânzarea pentru ca acea casă a „strămoșilor” să fie locuită pentru a nu fi devastată de nemernicii din sat... este o treabă sentimentală, pe care acea persoană o ignoră total.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
veti cere iesirea din indiviziune in instanta, mostenitorul va fi citat prin mica publicittae cu acordul instantei, veti cere sa se vanda si banii sa se imparta cf cotelor mostenite, cereti si cheltuieli de judecata de la respectivul. .
Scuze, de la "respectivul", care de fapt....nu exista? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna georgetasolo georgetasolo Sunt divortata de 2 ani si din pacate am custodie comuna cu fostul sot, [editat]( hotararea este definitiva si irevocabila; am divortat in 01.09.2013). Doresc ... (vezi toată discuția)