avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor influențat negativ de către tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor influențat negativ de către tata

Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație normala mama - copil, i se fac toate poftele. Tatăl a văzut minorul de câte ori a dorit și l a luat inclusiv la tara la bunici. Problema este ca stabilim de comun acord câte zile o ia, acesta nu respecta cele agreate, o aduce când vrea el (el pleacă și la serviciu și lasa minorul la părinții lui sau la vecini). Ultima oara am agreat 2 zile și a adus-o după 7 zile. Când aduce minorul acasă acesta vorbește foarte urat cu mine, spune ca numai vrea acasă la mine și face crize de nervi. După câteva zile totul revine la normal. La telefon când vorbește cu minorul, dacă nu ii convine ceva acesta ma jignește în toate felurile știind eu eu sunt lângă minor. Problema se tot repeta. Cei de la Dgaspc au spus ca nu ma pot ajuta. Ce pași trebuie sa fac în aceasta situație ținând cont ca minorul pur și simplu ma reneaga după ce se întoarce acasă și tatăl minorului refuza sa discute cu mine referitor la acesta . Menționez ca pana sa depun divorțul tatăl minorului a agresat o pe mama mea și pe mine, avem și certificat medico legal.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Înregistrați convorbirile dintre tata și copil și apoi le transcrieti si cu ele faceți plângere la Dgaspc pentru abuz emoțional asupra copilului. Asta însă doar în condițiile în care surprindeți ce ați descris mai sus, injurii la adresa dumneavoastră.
2. Faceți ordonanță președențiala pentru stabilire program de legături personale. Pana nu se soluționează nu mai dați copilul. Dacă aveți și transcrierea convorbirilor în care tatăl vorbește urat despre dumneavoastră cu minorul cereți ca programul sa se desfășoare doar în prezenta dumneavoastră pana la soluționarea divorțului.
3. Când copilul e la dumneavoastra trimiteți săptămânal mail tatălui cu informații despre copil pentru a nu fi dumneavoastră acuzata de alienare parentala.
4. Încercați să aveți martori când vine copilul acasă și va vorbește urat. Nu cineva din familie ci prieteni. E important sa arătați ca minorul e abuzat emoțional.
Se numește alienare parentala ce se întâmplă copilului dumneavoastră, e un abuz emoțional cumplit însă o tactica pentru câștigarea proceselor de custodie. Puteți cauta mai multe despre subiect pe internet.
Va sfătuiesc și sa mergeți la un terapeut pentru a va învață cum să vă comportați cu copilul. Gândiți-vă ca e posibil sa nu îl mai aducă acasă deloc și sa nu îl puteți recupera cu toate eforturile dumneavoastră. Dacă puteți v-aș sfătui sa va mutați în alt oraș pentru ca va începe școala și în felul acesta chiar dacă va dori sa păstreze copilul la el nu va putea pentru ca va fi nevoit sa îl aducă la școală de lângă dumneavoastră.
Legea da drept de veto copilului în fata oricărei sentințe judecătorești din păcate și pentru a va tine copilul lângă dumneavoastră va fi nevoie de sacrificii și eforturi.
Spuneți ca aveți certificate, ați cerut cumva ordin de protecție? Dacă nu, încercați după ce înregistrați convorbirile sa obțineți unul pentru dumneavoastră și copil. Dacă 6 luni nu se mai apropie de dumneavoastră atunci și minorul va ieși de sub influenta lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca tatal sa vrea niste bani de la dvs.
Daca copilul nu va mai merge la el sunteti buna de plata.

Incercati sa mergeti la avocat daca vreti sa stabiliti o strategie de lupta concreta inteligenta deoarece cazurile de acest fel nu au un sablon anume si presupune maiestrie psihologica si juridica de inalta clasa, in asa fel incat sa nu se vada ceea ce este si sa se vada ceea ce nu exista...
Este mai complicat decat pare...
Statul nu va poate ajuta prin organele sale...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dacă fac ordonanță prezidențială și în momentul în care merg cu executorul, copilul fiind influențat sa nu vina la mine, ce este de făcut?

Cum se face ordonanță prezidențiala? Bănuiesc ca trebuie sa depun probe. Eu am probe audio și video care sa susțină ce am zis. Dacă el depune la rândul lui probe (le are) în care minorul spune ca nu vrea sa vina la mine cum se soluționează.

Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mergeți cu executorul și minorul nu dorește sa vina la dumneavoastră se dispune consilierea psihologica și apoi penalizările însă ia timp și dacă tatăl nu are nimic pe numele lui nu o sa câștigați nimic și copilul va rămâne pierdut.
Cel mai bine ar fi sa găsiți acum un avocat bun și tatăl sa nu primească drept de vizita decât în prezenta dumneavoastră.
Dacă tatăl are un program pe care nu îl respecta însă puteți sa ii faceți și plângere penala, aveți oarecare pârghii pentru a recupera copilul. Dacă nu aveți nimic stabilit atunci poate sa aducă copilul după 7 zile sau deloc.
Dacă el are dreptul sa ia copilul și sa nu îl mai aducă nici după 7 zile sau niciodată, eu de ce nu am dreptul ca să nu îl mai dau deloc sa il vadă pana la terminarea divorțului și stabilirea unui program de vizita?

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara Va solicit explicatii referitor la aceasta infractiune prevazuta in vechiul cod penal dar in cel actual : Art. 379 (1) [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)