avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor influențat negativ de către tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor influențat negativ de către tata

Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație normala mama - copil, i se fac toate poftele. Tatăl a văzut minorul de câte ori a dorit și l a luat inclusiv la tara la bunici. Problema este ca stabilim de comun acord câte zile o ia, acesta nu respecta cele agreate, o aduce când vrea el (el pleacă și la serviciu și lasa minorul la părinții lui sau la vecini). Ultima oara am agreat 2 zile și a adus-o după 7 zile. Când aduce minorul acasă acesta vorbește foarte urat cu mine, spune ca numai vrea acasă la mine și face crize de nervi. După câteva zile totul revine la normal. La telefon când vorbește cu minorul, dacă nu ii convine ceva acesta ma jignește în toate felurile știind eu eu sunt lângă minor. Problema se tot repeta. Cei de la Dgaspc au spus ca nu ma pot ajuta. Ce pași trebuie sa fac în aceasta situație ținând cont ca minorul pur și simplu ma reneaga după ce se întoarce acasă și tatăl minorului refuza sa discute cu mine referitor la acesta . Menționez ca pana sa depun divorțul tatăl minorului a agresat o pe mama mea și pe mine, avem și certificat medico legal.
A spus ca se poate face ordonanța doar cu stabilire domiciliu, nu si pentru program vizita.
Drept urmare chiar dacă fac pentru stabilire domiciliul tot poate lua minorul când vrea și sa îl aducă când vrea, afectat emoțional bineînțeles. Vreau sa îmi protejez copilul și nimeni nu îmi da o soluție. Nu ma ajuta cu nimic ordonanta dacă nu se face program de vizita. Pe baza probelor eu vroiam sa cer program de vizita sub supraveghere dar la fel, nu se poate fără evaluare psihologica.

Dacă face el ordonanta tot poate sa ia copilul și sa îl manipuleze emoțional. Oare în tara asta chiar nu se poate face nimic???
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
adrianas12, utilizator
Stimate user,
Daca e sa ascultati mamicile de aici, cica copilul nu este influentat de celalalt parinte, spunand ca si de la 3, 4 ani copilul e un ganditor independent si stie exact ce vrea de la viata, neinfluentat de celalalt. Plus ca probabil copilul este rasplatit cand va vorbeste urat si respinge, ca mai sunt si cazuri de astea. Incercati sa urmati un program de consiliere psihologica impreuna cu tatal si copilul.
Puteți sa faceți ordonanță cu stabilire de domiciliu și nu ii dați copilul pana nu are program de legături personale.
Și în rest, asa cum v-a sugerat userul de mai sus mergeți la consiliere cu copilul sau măcar dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara Va solicit explicatii referitor la aceasta infractiune prevazuta in vechiul cod penal dar in cel actual : Art. 379 (1) [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)