Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... concediu medical cerut de angajator pentru izolare
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

concediu medical cerut de angajator pentru izolare

Bună ziua, am un al doilea loc de muncă, într-o instituție publică, cu contract de muncă pe 7 ore. Pe perioada stării de urgentă am fost în telemuncă, cu act adițional. În data de 11 mai, luni, am fost convocată la o ședință în curtea instituției, cu toți angajații (cca. 25 oameni). Deoarece sîmbăta și duminica am avut ușoare dureri de gît, duminica temperatură (37,2) și tuse ruptă și răguseală dimineața și ușoară tuse seacă seara (stare provocată de consumul de înghețată), luni dimineața, am declarat în raportul zilnic privind starea de sănătate a angajaților această stare. În același timp, am telefonat la instituție și am anunțat că starea mea s-a ameliorat, nu mai prezentam febră și nici dureri de gît, persista o răgușeală, și că urmează să iau legătura cu medicul de familie, ceea ce am și făcut. În acea zi am discutat cu medicul de familie, care a constatat că era o problemă laringo-faringiană provocată de consumul de înghețată, Între timp angajatorul, a anunțat DSP-ul, pe motiv că era obligat de lege să facă asta, și în cursul aceleiași zile am fost contactată telefonic de un angajat DSP, care nu s-a prezentat, dar cu care am stat de vorbă, i-am explicat cum mă simt, l-am pus la curent cu discuțiile avute cu medicul de familie și atît. Nu m-a anunțat nici că trebuie să rămîn izolată, nici altceva, mi-a spus doar că va mai reveni cu un telefon zilele următoare, lucru ce nu s-a mai întîmplat.
Angajatorul mi-a cerut pentru data de 11 mai, pentru că am absentat de la ședință, chiar dacă eu mi-am îndeplinit sarcinile de serviciu, în telemuncă, o „scutire” de la medic, Ședința a durat 2 ore. Medicul mi-a explicat că nu îmi poate da o „scutire” ca la școală ci, poate să îmi elibereze concediu medical dar care nu va fi plătit 100%, și care nu poate fi eliberat pentru 2 ore cât a durat ședința.
I-am explicat angajatorului situația, dar mi s-a spus că un concediu medical nu e valabil pentru al doilea loc de muncă.... și a insistat să duc o „scutire”. Nu am avut de unde să aduc scutire și discuția s-a încheiat aici.
Astăzi, 26.05, am fost anunțată telefonic de angajator (eu rămînâînd în continuare în telemuncă din motive medicale) să prezint la instituție un concediu medical pe perioada 11-24 mai, cît am fost sub supravegherea DSP-ului. Menționez că DSP-ul nu m-a anunțat că aș fi sub observație, nici nu mi-a cerut să mă autoizolez la domiciliu, nici nu a mai revenit cu vreun telefon. În plus, medicul de familie a verificat listele cu persoanele izolate ale DSP-ului, dar eu nu am figurat pe acele liste.
În aceste condiții, pe ce bază pot cere concediu medical pentru perioada respectivă, dacă nu apar pe listele DSP-ului și mai ales dacă eu am muncit în regim normal (concediul nu va fi plătit 100% și cum spunea angajatorul, nu este valabil pentru al doilea loc de muncă. Precizez că la primul loc de muncă mi-am desfășurat activitatea normal și nu am nici o problemă de genul acesta, și ședințele se realizează în mediul on-line...). Am propus să cer concediu pentru data de 11 mai, cînd nu am participat la ședință, deși mi-am desfășurat activitatea acasă, dar se insistă să aduc pe perioada 11-24, că așa le-ar fi spus cei de la DSP că am fost în autoizolare. Dar, dacă am fost în autoizolare nu trebuia să fiu anunțată și eu sau măcar să apar pe listele la care au acces medicii de familie?
Am rugat angajatorul să ceară de la DSP o hîrtie în care să se specifice dacă am fost sau nu în izolare, ca să pot cere concediu medical, dar mi-a sus că trebuie să cer eu, sau să ceară medicul de familie...
Mă puteți lămuri și pe mine, vă rog, cum să procedez în această situație?
Ședința aceea din 11 mai, în stare de urgență, pînă la urmă e legală sau nu e? Deoarece lipsa mea de la acea ședință a provocat starea de acum... și e vorba de 2 ore
Oare angajatorul nu ar fi trebuit să aștepte să discut cu medicul de familie și pe urmă să anunțe DSP-ul? ce prevede legea în acest sens? Am evitat să particip la ședință, într-un colectiv de 25 de oameni, dată fiind problema mea laringo-faringiană, pentru a evita discuțiile și eventual panica ce aș fi putu-o provoca, mi-a îndeplinit sarcinile de serviciu, conform rapoartelor săptămînale predate managerului, la care nu s-a obiectat nimic...
Mai menționez că în acea ședință nu s-a discutat nimic legat de activitatea mea propriu-zisă, au fost discuții legate de alte secții ale instituției, și tot ce ni s-a transmis, mie și colegilor a fost că din data de 15 se încheie telemunca și păstrăm legătura cu conducerea online...
Mi se pare ceva de domeniul fantasticului.
Cel mai recent răspuns: gabrielachiciuden , utilizator 07:28, 27 Mai 2020
În cursul zilei de ieri am primit și un email, prin care mi se cere același concediu medical, necesar calculării drepturilor salariale, pentru luna mai.
Instituția dorește acest document „În urma discuțiilor telefonice cu Direcția de Sănătate Publică/... /, vă rugăm să ne aduceți concediul medical pe perioada 11 - 28 mai 2020, perioadă în care există riscul infectării cu COVID-19, având în vedere raportarea dumneavoastră din 11 mai 2020”.
Și se adaugă la email „punctului 6 din Măsuri de igienă și securitate pentru beneficiari și pentru personal din Măsurile speciale de funcționare /.../ pe perioada stării de alertă declarată pe teritoriul României aprobate prin Decizia nr. 80/15 mai 2020, emisă de managerul instituției:
Personalul /.../ care prezintă simptome de: febră, tuse, dureri de gât, pierdere gust/ miros, scurtarea respiraţiei, simptome de infecţie respiratorie nu se prezintă la serviciu și se adresează telefonic medicului de famiilie. Revenirea salariatului la serviciu se va face pe baza unui document/ email eliberat de medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică Alba prin care se certifică faptul că salariatul care nu s-a prezentat la serviciu este în prezent „apt de muncă”.
Cum se pot interpreta informațiile de aici?
- e vorba de lipsa mea de la o ședință de 2 ore, din data de 11 mai, cînd era stare de urgență, nu de alertă, lipsă pe care am comunicat-o și justificat-o telefonic instituției
- eu funcționam în telemuncă și mi-am desfășurat activitatea normal, conform raportărilor de activitate săptămînală care există și despre care nu mi s-a spus că nu ar fi valabile...
- îmi pot cere concediu medical pentru o perioadă în care am muncit normal, doar pe discuția telefonică cu DSP-ul? nu e nevoie, totuși, de o înștiințare scrisă a acestora? Și dacă medicul de familia nu m-a găsit pe listele DSP-ului cu persoane izolate... nu înțeleg ce mi se cere. Totuși, „pacientul” nu trebuie să știe că este „bolnav”, că este izolat... sau cum o fi?
- și dacă ar fi așa, de ce mi se cere concediu din 11 în 28? sînt 14 zile lucrătoare și 18 zile fizice. Izolarea eu știu că e pe 14 zile... Sau sîmbăta și duminica nu ești izolat?
Vă rog frumos ajutați-mă. Ce pot să fac în acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
gabrielachiciuden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta militara si codul muncii Antik Antik Am primit un mesaj pe telefon din partea sefului prin care ma anunta sa vin la punctul de lucru pt. a ridica somajul tehnic. In subsidiar imi sugereaza voalat ... (vezi toată discuția)
Izolare coleg covid ankaa ankaa Izolare - Seful m-a sunat la telefon ca trebuie sa raman acasa pentru ca in autobuzul cursa speciala in care eram a fost un bolnav confirmat cu covid. Ce as ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru izolare fortata covid 19 simona435 simona435 Buna ziua! Lucrez la o farmacie naturista, care nu isi intrerupe activiatea in aceasta perioada, insa sotul meu se intoarce acasa din Norvegia regiunea ... (vezi toată discuția)