Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura înregistrată eronat

Buna ziua!
In cazul in care se constata ca o factura este înregistrată eronat ( valoare diferită față de cea corecta) cum se reglează situația? Se poate regla cu conform fișei client ?
Avand in vedere ca firma este platitoare de tva la trimestru si bilanțul este facut, deci nu se mai pot face modificari.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:47, 18 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de suma (daca e pe 117 sau inreg va merge in 121). In principiu inregistrati cu minus sumele inreg initial si apoi cu plus cele corecte.
Factura a fost de -1900 lei si s au înregistrat doar -1800 lei din greseala. Este o factura de energie electrică. Se poate storna si apoi înregistra normal in prezent ?

Ioan Petru Butariu a scris:

Depinde de suma (daca e pe 117 sau inreg va merge in 121). In principiu inregistrati cu minus sumele inreg initial si apoi cu plus cele corecte.

Si A fost înregistrată în 2018. Am uitat sa precizez.

Yonela17 a scris:

Factura a fost de -1900 lei si s au înregistrat doar -1800 lei din greseala. Este o factura de energie electrică. Se poate storna si apoi înregistra normal in prezent ?

Ioan Petru Butariu a scris:

Da, trebuie facuta corectia acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)
Incasat in plus pe chitanta Mariralu Mariralu Buna ziua, La reglarea unei fise a unui client am observat ca : - desi s-a facut chitanta pe suma de 1200 lei , in casa s-a inregistrat , din ... (vezi toată discuția)
Regularizare energie JENIFER JENIFER Cum se inregistreaza o factura de energie in care s-a facut regularizarea si valoarea energiei e cu minus?Este o suma mai mare si contul de cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)