avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dovada permis si examen verificare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dovada permis si examen verificare

In urma unei depasiri efectuate in localitate, am fost inregistrat de un echipaj al politiei rutiere cu viteza de 108km/h, fapt ce a dus la suspendarea permisului pe un termen de 90 de zile si emiterea dovezii inlocuitoare cu termen de 15 zile (incepand cu data de 9 Iunie).
Conform OUG 195/2002:
Art. 111 Al. 8
În cazul suspendării permisului de conducere [...] suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în unul din următoarele cazuri:
b) din momentul depunerii dovezii înlocuitoare, de către conducătorul auto, la oricare unitate de poliție rutieră în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia."

De asemenea, conform Art. 219 Al. 5
"Contravenientul este obligat să susțină examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, în perioada executării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliției rutiere."
Deoarece dupa jumatatea lunii Iulie imi este necesar permisul in interes profesional doresc sa renunt la dovada pentru a putea sustine examentul de verificare.
Problema pe care o intampin insa este ca la examen este solicitata dovada in original si copie. In momentul predarii dovezii la o unitate a politiei rutiere se poate elibera un document care poate fi folosit in vederea sustinerii examenului de verificare?
Mentionez ca restul conditiilor legale pentru a putea sustine examenul de verificare sunt intrunite.

Alte discuții în legătură

Redobandire permis suspendat pentru viteza stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h. Situatia este complicata, urmeaza sa ma mut din ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)