avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract vanzare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract vanzare

buna ziua.mai am o sora.parintii au casa imensa cu teren si absolut totul nou( unde la parter lociesc parintii si la etaj sora)
parintii mai detin 3 terenuri si un apartament cu 3 camere.
in absenta mea si fara ca eu sa stiu acum 2 ani s.au facut acte surorii la acea casa.
citez din contract ...parintii isi rezerva dreptul de uzufruct viager conf art 703 cod civil
eu nici acum nu am acte la acel apartament promis.
la ce sa ma astept si ce mai este de facut dupa 2 ani de minciuna.
multumesc!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce nu vi se pare corect ?
Ce nu intelegeti ca daca vor sa va dea ceva va da, daca nu, nu ?
Va da ap de 50 de mii si trebuie sa ii intretineti, daca vi se pare ca munca prestata e mai valoroasa, nu va obliga nimeni sa acceptati, va puteti face singur casa de 500 mii ..
Dupa decesul lor, va veti lamuri cum a ajuns casa in posesia surorii si puteti ataca acele acte daca va fi cazul.
acuma nu puteti face nimic.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa intelegeti un lucru.Parintii dvs. pot face absolut ce vor cu munca lor de o viata.Fiindca e propietatea lor.Prin urmare daca nu va purtati frumos cu ei si-i suparati poata sa nu va lase nimic si sa faca contract de vinzare cumpare pentru tot pe numele surorii.Doar in cazul decesului se pune problema succesiunii si impartelii succesorale pe ceea ce ramine la masa succesorala si n-a fost instrainat pina la acel moment.
nu va faceti griji mi.am fscut singura casa.apartamrntul de care zic am investit f mult in el si nu e corrct sa ramana suroroi mai ales ca ea a stiut sa puna gheara pe 80% don avere.eu m.am comportat frumos si ma comport in continusre cu parintii...doar va raman surprinsă ca dupa 2 ani aflu de la straini ca sora are acte pe viloi. iareu ii rog de un an sa facem actele.mamaare probl psihicedeaceea nici nu stie ve face...rata realizeaza ca nu e drept...
asa ca nu mai judecati in nestiinta de cauza...

.la revedere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati investit in apartament, ar fi bine sa aveti dovezi in acest sens (bonuri, facturi, contracte de reparatii, etc). Ca sa puteti opune ceva in cazul unui proces.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ai aceasta abordare si cu ei nu e de mirare ca s-a intimplat ce ne-ai povestit. In plus nici nu ai coerenta in a-ti exprima punctul de vedere.

Oricum nu cred ca trebuie sa intrebi pe forum de ce parintii tai nu ti-au facut acte, raspunsul este fie la ei, fie la sora ta. Cea mai buna rezolvare este sa ii intrebi pe ei in mod direct, civilizat si coerent.

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și o problema și anume: eu și sora mea avem ... stefan60 stefan60 Bună ziua, am și o problema și anume: eu și sora mea avem un apartament moștenire de la părinți în cotă 50%-50%, sora mea nu are copii, eu am un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu sau fara clauza? Simona-Florentina Simona-Florentina Socri mei doresc sa treaca apartamentul pe care il detin pe numele nostru. Ei mai detin o casa la tara unde se vor muta peste cateva luni. Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)