avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INDICE CORECTIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INDICE CORECTIE

BUNĂ ZIUA Am o nelămurire. De la 01.09.2.021. Când va intra noua lege a pensiilor. Acest indice va dispera din calculul. punctului de pensie. Întrebare. Cei care au beneficiat de acel indice de corectie. Li se vor reduce punctul de pensie cu acel indice de corectie pe care la primit??? s-au va rămâne cu acel punct de pensie din înainte de 01.09.2.021. VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:23, 12 Martie 2021
Nu cred ca asta e motivul , intr-adevar , cum era conceput calculul pensiei cu punctul de referinta era strict pe contributivitate , si acest principiu il au si actualii guvernanti . Doar ca legea 127 mai are o multime de prevederi , intrarea in sistem a persoanelor care au sub 15 ani stagiu de cotizare , pensionarea femeilor cu minim trei copii cu cel putin 6 ani mai devreme , ajutor de 25% din pensia decedatului pentru sotul supravietuitor , luarea in calcul a tuturor veniturilor ( premii , sporuri , al 13-lea salar , sau , acolo unde nu se pot dovedi cu adeverinte , cresterea cu 10% a pensiei , acordul individual , etc ) . Acestea ar fi niste sume colosale de suportat de la buget , si nu-i de unde . Nu pot - cred eu - sa aplice un singur articol din lege , cel cu calculul pensiei aplicand punctul de referinta , iar pe celelalte nu . De aceea eram de parere ca se va renunta pur si simplu la ea ( gasesc ei o cale legala ) si vor elabora o alta . Fireste , e doar parerea mea ... PS . Oricum , ar trebui sa ia o hotarare urgent , nu stiu ce prevede legea in vigoare. , cei care s-au pensionat dupa 01.01.2021 au indice de corectie sau nu ? si daca da , cat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
CHKa, utilizator
Indicele de corecție pt. 2021 este 1,47. Dar, deciziile pe anul acesta de pensionare, probabil, se vor da după 31 martie când se încheie anul financiar! Ce este de neînțeles este că , dacă economia în 2020 a mers la fel ca în 2019 , de ce nu au bani de mărire? Min. de finanțe declara în mai 2020 că economia merge foarte bine și nu sunt probleme. Cred că și economia asta merge tot în funcție de alegeri: înainte-foarte bine și după-rău de tot. Sigur că au dat 54 mld. pentru investiții; îmi aduc aminte ce spunea Udrea cu seninătate că la toate contractele semnate în investiții 10% era parandărătul pentru partid. 5mld nu-s de colea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
Mihai Ch., utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ati luat aceasta valoare ?
Ati calculat-o d-voastra ?
Daca nu, care este sursa ?
Stimate Mihai Ch , va inselati , anul financiar NU se incheie la 31 martie ci , ca intotdeauna , la 31 dec . Eu nu-mi amintesc sa se fi spus in mai ca economia merge brici , si nici nu mergea mai-deloc , amintiti-va ca era stare de urgenta , stateam toti inchisi in casa . S-ar presupune ca noi , pensionarii - ajunsi la o varsta - am avea un soi de intelepciune . Si , in acest context , hai sa gandim si noi : parte din industrie a mers , nu ca in vremuri normale , dar a mers . Dar li s-a amanat plata darilor catre stat , deci nu au intrat acei bani la buget , cel putin deocamdata . S-au facut masive cheltuieli in sanatate , s-a platit somajul tehnic , s-au platit la 75% parintii care au stat acasa cu copiii , concedii medicale pentru covid ( inclusiv pentru cei care nu au fost bolnavi , doar carantinati sau in izolare ) , ajutoare pentru PFA-uri si II-uri ca cei care din asta traiau sa nu moara de foame , ce sa mai vorbim de ajutoare catre firme care , daca s-ar inchide pur-si-simplu , multime de oameni ar ramane fara job . Si de aici , rate la banci neplatite , executari silite , oameni care-si pierd casele , s.a.m.d. Plus ca nu putem nega , pensiile au crescut cu un procent cu care nu au crescut niciodata alocatiile pentru copii s-au dublat .E adevarat ca inconstienta si necinstea unora pe multi dintre noi ne-a facut sa avem mari asteptari , dar puteam si noi sa ne dam seama pentru ce a aparut acesta lege : sunt peste 5 mil de pensionari si tot atatea potentiale voturi . Trebuia doar sa gandim putin si am fi inteles ca acest act normativ nu va fi aplicat niciodata , nimic nu poate creste deodata cu 40% . Iar acum , in nenorocirea asta care e pe noi , cu atat mai putin . Trist , dar perfect adevarat . Nu iau apararea guvernantilor , ca nu am de ce , dar nu poti sa te faci ca nu vezi realitatile , sa zici “ nu ma intereseaza , mie sa-mi dea “ .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
CHKa, utilizator
Am cerut pe google , Indicele de corecție în 2021 și, pe primul portal care se numeste ”pensiata.ro”sunt date calculele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
Mihai Ch., utilizator

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)