avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INDICE CORECTIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INDICE CORECTIE

BUNĂ ZIUA Am o nelămurire. De la 01.09.2.021. Când va intra noua lege a pensiilor. Acest indice va dispera din calculul. punctului de pensie. Întrebare. Cei care au beneficiat de acel indice de corectie. Li se vor reduce punctul de pensie cu acel indice de corectie pe care la primit??? s-au va rămâne cu acel punct de pensie din înainte de 01.09.2.021. VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:23, 12 Martie 2021
Sunt de acord că a fost un an greu, dar până în sept, au spus de zeci de ori ”vom respecta legea” . nimeni nu se aștepta la 40%, dar ei asta au lăsat să se creadă, deși cu toții știau că e o minciună. Acum spune Turcan că ultima recalculare , de prin 2005, s-a făcut în trei ani la doar 1 milion de dosare , deja pregătește terenul să nu ne așteptăm curând la recalcularea asta. În altă ordine de idei, dacă vorbim de procentul de majorare, în 2007, punctul s-a majorat cu 22% iar în 2008 cu 46% și atunci PIB-ul era 515 mld. Anul trecut a fost dublu.!!! Legea îi obligă să mărească punctul cel puțin cu indicele de inflație.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acel calcul nu este ceva oficial.
M-ați provocat, am calculat cu sal. mediu brut pe economie 5090, în 2020 și inflația 38% și mie mi-a dat indicele , 1.47.
Perfect adevarat , au spus tot timpul ca vor respecta legislatia in vigoare , doar ca in sept aceasta era Oug 135/2020 ( cea care stabilea valoarea punctului de pensie la 1442 ) . N-a fost prea onest , nu neg . Exact atunci - in 2007 - , si din acelasi motiv - alegerile - a aparut si legea 250/2007 . S-a pus vreodata in aplicare ? Niciodata ... Daca pensionarii nu s-ar arata atat de creduli si usor de cumparat cu promisiuni bombastice , nici politicienii nu le-ar mai face , eu asa cred . Nu cred ca va fi vreo recalculare pana nu va aparea noua lege , iar aceasta ar putea stabili un alt mod de calcul al VPR ( valoarea punctului de referinta ) . Pot , de pilda , sa imparta valoarea punctului de pensie nu la 25 , ci la 30 , reiesind VPR la 48 lei , si sa se hotarasca si ca , in situatia in care ar fi pensii care ar scadea , sa se pastreze valoarea in plata . Sau un cu totul alt reper , cum ar fi un procent din salariul mediu pe economie , nu putem sti . Asa ca o recalculare nu e obligatoriu o marire , eu nu as astepta-o cu asa mare nerabdare ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu vă contrazic.Doar spun că la acest moment acesta nu este și cel oficial.

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)