avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-urile și PFA-urile mai trebuie să aplice ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-urile și PFA-urile mai trebuie să aplice ștampila pe documente ?

Bună ziua, în prezent, SRL-urile și PFA-urile mai sunt obligate să aplice ștampila pe documente ? ( Stim că, institutiile publice cf legii NU mai sunt obligate). Ce se întâmplă dacă ele SRL-ul sau PFA-ul aplică în continuare? Pe facturile/chitanțele emiose, se mai trece CNP persoanelor fizice, ori sunt din categoria datelor personale ???

VĂ MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Beluta , utilizator 12:12, 18 Iunie 2020
OG 17/2015
art. V
(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.
....

(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relația dintre acestea.
Inca din 201 OG nr. 17/2015 preciza ca "persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice."

Totodata preciza si ca "Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relația dintre acestea."

Puteti aplica stampila daca doriti sa o aplicati, nu este interzis.

Nu aveti voie sa treceti CNP pe chitanta intrucat nu este obligatoriu, la fel si la factura.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire stampila mariuscoditoiu mariuscoditoiu buna ziua ,la intreprinderea individuala mai trebuie ştampila tinand cont ca emitem facturi? multumesc ptr ajutor (vezi toată discuția)
Stampila cu semnatura teodora-17 teodora-17 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu daca stampila cu semnatura este valabila, sau in ce context este valabila. Pentru diferite proiecte (in calitate ... (vezi toată discuția)