avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - intelegere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - intelegere

Un cuplu, necăsătorit, au un copil (recunoscut de tata) și ajung în instanță pentru stabilire drepturi vizitare și pensie alimentara. La unul din termene depun în instanta o înțelegere prin care au convenit cuantum pensie și zile vizitare. Pensia este mai mica decât 25% venituri tata. Poate instanta sa nu ia în considerare înțelegere părți și sa decidă, în baza actelor de la angajator, o pensie mai mare, la nivel de 25% venituri tata?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat 23:45, 18 Iunie 2020
In Codul civil scrie ca pensia poate fi pana in 25% ( 1/4) pentru un copil, 1/3 pentru 2 si 1/2 pentru trei sau mai multi...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Dacă părțile s-au înțeles în acest fel, instanta va lua act de convenția încheiată între ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti-ma! ella_11 ella_11 Buna ziua,am si eu nevoie de niste raspunsuri sau mai bine spus trebuie sa ma lamuresc in niste privinte. Iata pe scurt povestea: sunt cu un barbat care are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata strain camelianna camelianna copil in afara casatoriei,recunoscut,ce pensie alimentara poate sa primeasca de la tata,in cazul in care acesta este cetatean strain si este student,adica nu ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului de catre tata si pensia alimentara mihaelag84 mihaelag84 Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu ... (vezi toată discuția)