avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru ilegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru ilegal

Bună ziua,
Programul de lucru s a schimbat după următorul model 4 zile schimbul 1(6 _14) o zi libera
4 zile schimbul 2 (14-22)o zi libera
4 zile schimbul 3 (22-06) 2 zile libere.
Mentionez ca odată la 5-6luni prinzi un weekend liber, lucrandu se și sâmbătă și dumineca.Va rog sa mi spuneți dacă, cu acest program se respecta codul muncii, unde se spune ca ai dreptul la 2 zile consecutive libere.
Noua ni se spune ca avem 48 de ore libere, pt ca ei calculează de la ora în care ai ieșit pana la ora în care intrii, ca sunt 48 ore,nu 2 zile.... Cum poți sa spui ca este zi libera ziua în care tu ești de fapt pontat 8 ore la lucru deci este considerata zi de munca??
Mulțumesc de răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 2 Iulie 2020
Buna ziua
Repausul saptamanal este de 48 de ore pe saptamana, conform art 137 alin. 1 CM, de regula sambata si duminica. Deci 48 de ore, nu 2 zile intregi de la ora 0.00 - 24.00.
Prin exceptie repausul se poate acorda si in alte zile din saptamana, iar pt orele lucrate S+D se va plati un spor la salariu.
Modificarea C0dului a avut loc in 2015 tocmai pt a permite o buna desfasurare a activitatii in cadrul societatilor in care munca se desfasoara in ture.
Daca aceasta modificare a fost in beneficiul angajatilor sau al angajatorilor va las pe dvs sa apreciati.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2020
Florin Cioca, Consilier juridic
Acest nou program nu trebuia menționat în vreun contract colectiv de munca sau regulament intern? Pt ca nu este și nici spor nu se acorda conform acelor articole. Mulțumesc.
Buna ziua
Munca in schimburi se inscrie in contractul de munca.
Trebuia mentionat intr-un act aditional la c.i.m. , daca in c.i.m. era mentionat alt program

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucu 12/24 28lacramioara 28lacramioara Spuneti-mi va rog cum se calculeaza corect orele de lucru atunci cand programul este 12/24, lucrand inclusiv sambata si duminica. Exemplificand, in luna ... (vezi toată discuția)
Pentru un program de lucru inegal, de ex de luni pana vineri ... corina.slav corina.slav Pentru un program de lucru inegal, de ex de luni pana vineri 7 ore si sambata 5 ore, pentru a face 40 ore/saptamana, este necesara acordarea de doua zile ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, 4 echipe, 3 schimburi Smok333 Smok333 Buna ziua si salutare la toata lumea, ma numesc Andrei si sunt nou pe acest forum! Am si eu o nelamurire cu programul de lucru si poate ma lamureste si pe ... (vezi toată discuția)