avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... există interdicția de achizitii publice de servicii ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

există interdicția de achizitii publice de servicii de telefonie mobilă de către instituțiile publice, pentru telefoane de serviciu pentru angajați ?

Bună dimineața !

Prin luna august 2019, a apărut un proiect de ordonanţă
a Guvernului, odată cu rectificarea bugetului de stat,
în care se spunea că:
- „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, autorităţile şi instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu pot achiziţiona din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepţia personanelor care ocupă funcţii de demnitate publică”.

Astfel, autorităţile şi instituţiile publice nu mai puteau plăti angajaţilor abonamentele pentru telefoanele mobile.

Interdicţia viza toate instituţiile publice, chiar şi pe cele finanţate integral din venituri proprii, ce nu primesc bani de la buget.

Citisem la un moment dat în anul 2019
că acele Contracte se derulează doar până încetarea valabilității contractelor,
pentru a nu se plăti penalități, ....,
și că alte asemenea Contracte nu se mai pot prelungi sau încheia,
adică ar fi interzis a se prelungi sau încheia.

Nu am reușit să găsesc pe Internet acea Ordonanță a Guvernului ....

Vă rugăm frumos, ne puteți ajuta cu un răspuns ?
- în anul 2020, există interdicția de achizitii publice de servicii de telefonie mobilă
de către instituțiile publice, pentru telefoane de serviciu pentru angajați ?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
oanaportar, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 165/2018 vs legea 153/2017 eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Personalul contractual dintr-o institutie publica a administratiei publice centrale, finantata integral din venituri ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danielamatache danielamatache De ce nu se mai dau tichete de masa salariatilor unei regii autonome in anul 2015? (vezi toată discuția)
Tichete de masa mircea2020 mircea2020 Care sunt conditiile legale in care o institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare finantat din venituri proprii), poate acorda salariatilor tichete de ... (vezi toată discuția)