avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supraveghere parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supraveghere parcare

Buna ziua,
Recent vecinul de la partea si-a instalat camere de luat vederi fara a ni se cere acordul.Le-a montat pe fatada blocului si surprinde parcarea blocului.
Mentionez ca el in acel apartament detine o firma.
Din cate am citit pe forum, ar fi trebui sa ni se ceara opinia ?
Pe mine ma deranjeaza ca ma simt ca la Big Brother in parcarea blocului, daca ar fi fost camere montate de asociatie si la care as fi putut apela cand as fi avut vreo problema, sunt de acord dar asa nu prea imi surade ideea.Mentionez ca nu avem nisi asociatie de proprietare inca,
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:03, 23 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul respectiv poate intra sub incidenta normelor GDPR, doar daca:
www.avocatnet.ro/articol_518...
Am uitat sa precizez ca in contractul de vanzare cumparare este specificat ca terenul respectiv sa fie cota indiviza.
Nu e bloc vechi, este un bloc nou.
Schimba asta in vreun fel situatia?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
Ionut1512, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu schimba cu absolut nimic, mergeti pe site-ul ANSPDCP si va lamuriti mai bine. Regulile GDPR nu au legatura cu legea asociatiilor de proprietari. Daca nu credeti, faceti reclamatie, cui doriti.
Vorbim de o persoana juridica din moment ce are firma, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Stiti dvs. ca acea camera de supraveghere este instalata pe firma ? A instalat-o proprietarul , persoana fizica, pentru uzul sau personal si domestic. Va repet, faceti reclamatie, daca nu va convine ceva.
A avea sesdiul social al unei firme in acel apartament nu schimba cu nimic datele problemei.Tot o persoana fizica locuieste in el.

Cred ca nu prea intelegeti niste lucruri, chiar daca acea camera ar apartine asociatiei, dvs. nu aveti dreptul sa aveti acces la inregistrari, doar o autoritate publica, gen politia, care sa fie sesizata de dvs.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez pe etajul la care locuiesc o camera de supraveghere orientata catre intrarea in apartament si ... (vezi toată discuția)