avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sume de bani avansate de sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sume de bani avansate de sot

Buna ziua,
Doresc să refac anumite părți din apartament, deoarece sunt cu mucegai și copilul are de suferit.
Nu mă mai înțeleg cu sotul, am discutat cu el de divorț dar nu vrea sa plece din casă și nici să divorțeze.
Cum se poate proceda, astfel încât dacă eu plătesc sumele respective pentru reparatii, în situația divorțului el sa nu aibă pretenții că a contribuit?
Sau, daca vrea să contribuie se consideră că are drept în apartament?
Bunul este al meu dinainte de căsătorie și împreună am achiziționat doar cate bunuri de uz comun gen tv, mașină spălat.
Pe viitor cum pot dovedi că el contribuie doar cu parte din salariul lui la plata facturi și mâncare în casă și nimic mai mult?
Mulțumesc
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei pentru divort ( aici nu trebuie acordul dumnealui) precum si pentru evacuare, daca bunul este al dvs. dinainte de casatorie.
Daca până la intentarea acțiunii de divorț eu trebuie sa fac anumite reparatii in casa -instalatia electrica care e stricată, cum se consideră sumele avansate de el? Poate avea ceva pretenții la divorț daca el a contribuit în acest sens ?
Multumesc
Poate avea un drept de creanta ( adica de a va cere despagubiri) pentru "modernizarile" aduse locuintei.
Cel mai bine... mergeti la un avocat pentru o consultatie, daca nu va permiteti si reprezentarea in instanta, pentru a va sfatui cum sa actionati in continuare, redacta cererea de divort, raspunde la intampinari...
El trebuie sa dovedeasca imbunatatirile aduse, nu dvs.
Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti promova divortul, precum si actiunea de evacuare.

Imbunatatirile dau nastere unui drept de creanta.

Instanta de judecata constata si pronunta existenta unui drept de creanta.

Acesta poate fi determinat prin orice mijloc de proba.

In probatiune, persoana care a efectuat acte de amenajare/ conservare asupra imobilului poate solicita, in vederea administrarii, proba cu inscrisuri, interogatoriul paratului, expertiza de specialitate, precum si proba testimoniala.

Prescriptia intre soti nu curge, ci este suspendata.

Este aplicabil termenul general de prescriptie, cel de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)
Divorț fără partaj: soția supraviețuitoare poate solicita, la dezbaterea succesiunii, compensarea cheltuielilor făcute timp de 23 de ani pentru apartamentul bun comun? Urduban Dumitru Urduban Dumitru După divorțul din 2007, fără partaj, se profilează un proces în instanță, între soția supraviețuitoare și fiicele celor doi foști soți(ieșire ... (vezi toată discuția)
Partaj Sacadat Sacadat Buna seara.As dori sa divortez de soțul meu.Mentionez ca in momentul căsătoriei sotul meu avea o garsoniera,eu un apartament ,iar noi locuim intr-o casa pe ... (vezi toată discuția)