avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma asociat

Buna ziua,
Dacă soțul este asociat unic in firma, și dorește să ia un imobil că sediu de firma, pe credit pe firma, in cazul in care nu îl poate plăti și firma are probleme voi avea și eu, că sotie de suportat datoria?
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 10:40, 1 Iulie 2020
Buna ziua,

Daca imobilul e cumparat pe firma, firma va fi raspunzatoare de plata ratelor. Desigur se solicita si garantii personale , e posibil acest lucru.De regula se achita un avans catre banca si se garanteaza cu casa pe care o cumperi.
Deci înțeleg că nu am de suportat ceva efecte negative. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Ipoteca ContSters4579 ContSters4579 ...un srl poate garanta cu un imobil un credit contractat de alt srl?... (vezi toată discuția)