avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata Omniasig

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

Un autoturism al societatii a fost implicat intr-un accident usor, vinovat fiind celalat sofer. Colega mea impreuna cu persoana care a provocat accidentul, au mers la Omniasig pentru constatari. Nu s-a mai trecut pe la Politie pentru ca celalalt si-a recunoscut in totalitate vina. La Omniasig s-au dat declaratii, s-au facut poze si s-au constatat in scris pagubele.
Noi am mers cu masina in service, am reparat-o dar nu am putut sa o scoatem pentru ca Omniasig a refuzat sa plateasca.
Dupa o luna, am primit un telefon sa ne prezentam la Omniasig pentru alte declaratii. In acelasi timp am primit si o adresa in care se preciza temeiul legal al refuzului: art 33, al. 1) si art. 36, al.2), ambele din Ordin 20/07.11.2008.
Colega mea a fost chemata telefonic din nou la Omniasig, unde a dat o alta declaratie in care a scris acelasi lucru ca prima data. Inspectorii respectivi habar nu aveau ca exista poze facute de un alt coleg al lor de la serviciul constatari. In aceeasi zi s-a prezentat si persoana vinovata de accident care, a dat si ea aceeasi declaratie, cum ca el este vinovat de producerea accidentului.
Dupa o saptamana am sunat la Omniasig sa vad ce se intampla cu acceptul de plata. Mi s-a comunicat ca o sa primim o adresa in care ni se va spune ca dosarul este in lucru la nu stiu ce comisie speciala si ca o sa fie nevoie sa cheme din nou parile implicate.

Accidentul a fost destul de simplu, s-a petrecut intr-o parcare de supermarket, vinovatul iesind cu spatele si lovind-o pe colega mea care circula corect.

Ce pot sa fac in cazul asta? Stiu ca au dreptul sa investigheze accidentul dar, mi se pare un abuz.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: driverx , utilizator 18:03, 18 Decembrie 2009
Chiar daca termenul legal pentru investigatii este de 3 luni, asta nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc de asigurati si sa ne facem ca le pierdem declaratiile, apoi sa-i mai chemam inca o data sa dea declaratii. In acest mod ii pot chema din luna in luna pretextand ca Dorel a pierdut dosarul. Ceva imi spune ca in 99% din cazuri, termenul de 3 luni este folosit pentru a trage de timp si a amana plata, poate poate cativa vor renunta la pretentii... Probabil daca termenul maxim era de 3 ani, apăi probabil 3 ani stateau sa "investigheze".
Sfatul meu este: lasa RCA-ul si mergi pe CASCO. Cei de la Omniasig vor plati oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident rutier elena_hanu elena_hanu Buna ziua! Am urmatoarea problema...am fost implicat intr-un accident rutier de care nu am fost vinovat. Ca urmare a acestuia mi s-a reparat masina mea pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nepynepy nepynepy as dori sa stiu ce se intampla daca am produs un accident rutier din vina mea iar firma mea de asigurari nu vrea sa despagubeasca ? (vezi toată discuția)