avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise

Daca am adeverinta medicala care dovedeste ca sufar de o afectiune medicala care nu imi permite folosirea mastii in spatii inchise pot intra in acele locuri ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
alina_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:31, 28 Octombrie 2020
Buna ziua, eu am astm si acum ma deranjeaza masca in spatii deschise . Adica in mers fac un efort . Cine elibereaza legal adeverinta pt a nu purta masca ? Medicul de familie ma trimite la medicul de medicina muncii. Medicul alergolog ma trimite tot la medicul de la M.M.. Dar eu nu pot respira afara cu masca. Si atunci ce medic trebuie sa imi elebereze adeverinta ?Multumesc

Eu am solicitat MAI si MS sa dea lămuriri la tipul de masca obligatoriu.
Nu scrie nicăieri ca trebuie masca medicala sau una artizanală sau a unui sal peste gura.
MAI m-a redirecționat către MS (Ministerul Sănătății).
MS mi-a dat adresa sa ma adresez unui compartiment de omologare a dispozitivelor medicale (eu nu vreau sa omologhez nimic).
Eu am cerut sa îmi spună daca scrie undeva ce tip de masca sa folosim iar ei ma trimit la divizia de omologare dispozitive medicale. Ce treaba are una cu alta nu știu.
Deci...concluzia...arunca unii pe alții ca sa îngroape problema.

simonna38 a scris:

Buna ziua, eu am astm si acum ma deranjeaza masca in spatii deschise . Adica in mers fac un efort . Cine elibereaza legal adeverinta pt a nu purta masca ? Medicul de familie ma trimite la medicul de medicina muncii. Medicul alergolog ma trimite tot la medicul de la M.M.. Dar eu nu pot respira afara cu masca. Si atunci ce medic trebuie sa imi elebereze adeverinta ?MultumescEste tipic romanesc...

In lege scrie de masca dar nu se specifica de care mască.
Fularul nu este permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de purtarea mastii de protectie la locul de munca? morty morty Buna seara, Doresc sa va intreb care ar fi variantele sa nu mai fiu nevoit sa port masca la locul de munca, simt ca ma sufoc timp de 10 ore. Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.am cerut la medicul ... Mihutza2003 Mihutza2003 Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.Am cerut la medicul de familie adeverinta pt nepurtarea măștii in aer liber și am fost trimisa la pneumolog.Nici ... (vezi toată discuția)